TIJELO I EMOCIJE - Iskustvene radionice Centra za integrativni razvoj

CIR RIJEKA-TIJELO I EMOCIJE
Iskustvene radionice Centra za integrativni razvoj

Nakon Zagreba,Splita,Dubrovnika,Budimpešte i Beograda,CIR je svoja vrata otvorio i u Rijeci.
Pozivamo vas na cjelodnevni događaj iskustvenih radionica na temu: Tijelo i emocije,gdje zainteresirani  mogu doći u prvi kontakt s našim radom škole te upoznati i iskusiti njegove temelje. 

Emocije koje nosimo, a posebno one koje ne izražavamo ili kojih nismo svjesni uvelike utječu na naše tijelo, naše zdravlje i našu vitalnost. Načini na koje nosimo sav naš psihički teret određuju koliko energije imamo u svakodnevnim funkcioniranju, kako i koliko se otvaramo u kontaktu sa drugim ljudima u našoj okolini i na kraju krajeva utječu i na našu sliku o samima sebi. 

Saznajte na koji način nosimo neizražene emocije, kako se branimo od njih i na koje sve načine one utječu na naše zdravlje, vitalnost i bliske odnose.

Datum: 14.11.2020.,subota
Vrijeme: od 9:30 do 17:00
Lokacija: CIR Rijeka, Ćićarijska 20
Cijena: 250 kn
Vodi: Helena Hajdin,EABP,učiteljski tim
CIRa,voditeljica Centra za integrativni razvoj Rijeka

1.dio: od 9:30 do 12:30
Iskustvena radionica: 
Rano djetinjstvo i utjecaj na naše odnose danas 

Rani razvoj u djetinjstvu oblikovao je naš sadašnji život i iskustva.
Sva iskustva koja su proživljena,sve ono što je bilo emocionalno značajno,ostaje zauvijek zapamćeno i pohranjeno u tijelu,u implicitnoj memoriji. Tu se nalaze naše tjelesne senzacije,emocije,impulsi,osjećaji i osjeti.
Naše tijelo pamti i pozitivna i negativna iskustva bez obzira da li se mi toga sjećamo ili ne. Ovisno o tome kakva smo iskustva imali,kakav trag su ostavili na nama, odražava se na naš život danas.
Emocije koje su ostale potisnute, ostaju zarobljene u tijelu, a posljedica toga su fizičke bolesti i aktualna problematika u odnosima.
Na radionici ćemo ulaziti u tjelesnu memoriju kroz iskustvene vježbe,istraživat ćemo vlastiti način vezivanja/attachmenta, ulazit ćemo u kontakt sa implicitnim memorijom kroz regresiju i osvještavanjem kako je bilo u ranom periodu. 
Zanimljivo je kako te obrasce ponašanja prenosimo/preslikavamo na odnose oko nas,a najbolje ogledalo su nam partnerski odnosi. 
I na kraju, dobit ćete “alat”na koji način možete mijenjati obrasce i ulaziti u kontakt/odnos sa više povjerenja,sigurnosti,slobode,spontanosti i radosti.

  - od 12:30-14:00h PAUZA

2.dio: od 14:00 do 17:00
Iskustvena radionica: 
Vlastita snaga i kreativnost

Na ovoj radionici istraživat ćemo naš centar,naš stvarni osjećaj osobne moći i onog što zapravo jesmo.
Gdje i kome predajemo moć? Kome smo je predavali u djetinjstvu gdje smo s njom danas? Kako povratiti osobnu moć? 
Na ovoj radionici naglasak će biti na disanju,pokretu,ekspresiji te osjećaju kako bi oslobodili tjelesne impulse koje naša podsvjest drži blokiranim.
Potaknut ćemo tijelo da propusti zablokirane emocije,kako bi napravili protok,vratili prirodnu tjelesnu spontanost koja nas vodi do autentičnijih osjećaja,mirnijeg i šireg mjesta, iz kojeg nastaje nova kreacija. 
Wilhelm Reich,utemeljitelj tjelesnog orijentiranog pristupa u psihoterapiji, je tvrdio da se svatko od nas sastoji od tri sloja: srži,srednjeg sloja i površine. U srži se prema Reichu nalazi “originalni um”kapacitet za ljubav i kreativnost. 
Zaronit ćemo u srž,u tijelo i osjetila i dozvolit im da pronađu svoj put iz zatvorenog prostora u vlastitu snagu i kreativnost. 

Dobrodošli? 

Broj polaznika je ograničen pa vas pozivamo da osigurate svoje mjesto na vrijeme!
Prijave su obavezne na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
ili na mob. 091 5894288,Helena

U tijeku su upisi u CIR program za osobni razvoj i terapijski rad!!!
Više informacija o programu CIR-a 
http://www.cir.hr/program-za-osobni-razvoj/

Centar za integrativni razvoj punopravni je član EABP-a - Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a - Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske

www.cir.hr