Edukacija i radionica izrade biodinamičkih preparata

U subotu, 21. listopada 2023. godine s počekom u 10:00 sati održat će se besplatna Edukacija i radionica izrade biodinamičkih preparata u Holiday Home Lina, na adresi Pleškovec 154a, Međimurska županija. Radionica se održava u organizaciji Centra dr. Rudolfa Steinera, a tijekom radionice izradit ćemo pastu za stabla i pripravak 500 – gnoj iz roga.

Pasta za stabla koju koristimo u tretiranju voćaka je zapravo jedan oblik komposta koji se koristi na deblu voćke. Njome se premazuje vanjski dio kore i tako djeluje na kambrij koji je zapravo podzemni korijenov sustav za izbojke i lišće stabla. Osim djelovanja na unutarnji život stabla ona daje stablu sve potrebno za uravnoteženu plodnost. U isto vrijeme iscjeljuje pukotine u kori u kojima zimi prezimljavaju štetnici.


Pripravak 500 – gnoj iz roga temeljni je biodinamički pripravak koji snažno strukturira tlo, promiče rast korijenja, stvara humus i mikrobiološku aktivnost. Pripravak se priprema na jesen tako što se kravlji rog napuni svježom kravljom balegom i zakopa u tlo.


Radionica će se održati i u slučaju lošijeg vremena, a prijava je obavezna na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Upišite se ovdje na naš newsletter listu:
    

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦