Edukativni plakat i 4 edukativna videa poslani svim osnovnim školama u RH

Udruga Biovrt trenutno provodi projekt “Zajedno gradimo održivu budućnost”, u sklopu kojeg s 2 partnerske škole (PŠ Novo Selo Rok i OŠ Gornji Mihaljevec) provodimo efikasne aktivnosti jačanja kapaciteta za 10 osnovnih škola u Međimurskoj županiji, motiviramo ih za provedbu edukativnih programa te educiramo učenike o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju kroz različite aktivnosti.

Aktivno uključujemo djecu, volontere i lokalnu zajednicu, kroz volonterske akcije u 12 osnovnih škola opremili smo uključene škole za učenje u prirodi (klupice, reciklažni otok, hoteli za kukce, začinsko-cvjetno-voćne gredice, hranilice/pojilice/kućice za ptice). Više o našim aktivnostima možete pogledati na našoj web stranici na poveznici: https://www.biovrt.com/kategorija/projekti/

Kreirali smo i edukativne alate za sve osnovne škole diljem RH, a koje smo ovih dana proslijedili svim osnovnim školama u RH – spakirali smo i poslali preko 900 pošiljki plakata.
Ne edukativnom plakatu  „12 načina kako postati mali čuvar prirode"  predstavili smo načine na koje svi vrlo jednostavno možemo čuvati prirodu i svijet oko sebe. U izradi plakata sudjelovali su učenici osnovnih škola iz Međimurja, čije smo crteže uključili u plakat.

Svim matičnim osnovnim školama poslali smo po 2 primjerka plakata za edukativne aktivnosti u školama – jedan za matičnu i jedan za jednu područnu školu, s obzirom da ove plakate dostavljamo samo na adrese glavnih osnovnih škola. Područne škole koje neće dobiti svoj primjerak plakata mogu nam se javiti na mail dijana(a)biovrt.com i poslat ćemo im plakat naknadno.

Školama smo proslijedili i naše edukativne videe koje smo napravili za osnovne škole za besplatno korištenje u sklopu edukativnih aktivnosti. Pozivamo i vas da ih pogledate.

Edukativni videi koji su dostupni su:
Što je to bioraznolikost? https://youtu.be/38nC2eRytVM    
Kako napraviti hotel za korisne kukce? https://youtu.be/UvE8EF53cGg  
Otpad ne mora postati smeće - smanjimo smeće zajedno:  https://youtu.be/Azda2mpmPq8
Pesticidima nije mjesto u vrtu: https://youtu.be/_Inyo5FLG1M

Sve naše edukativne video materijale možete pogledati na Youtube profilu udruge Biovrt na poveznici: https://www.youtube.com/user/xeenaa13/videos

Izgradimo održivu budućnost svi zajedno, naša djeca to trebaju i zaslužuju, i tako svi zajedno možemo biti dio pozitivnih promjena i bolje budućnosti za sve!

Silvija Kolar-Fodor,  predsjednica udruge i voditeljica projekta
U Novom Selu Rok 05.11..2020.

plakat mali čuvari prirode