CIKLUS RADIONICA ZAPADNOAFRIČKIH RITMOVA

CENTAR ZA KULTURU I FILM AUGUSTA CESARCA I UDRUGA DYALLI POZIVAJU VAS NA

NOVI CIKLUS RADIONICA ZAPADNOAFRIČKIH RITMOVA
Pod vodstvom Krunoslava Kobeščaka i Ismaila Balde Commi-ja

Nauči ili usavrši sviranje Djembe i Dun dun bubnjeva!
Radionica je namijenjena početnim i iskusnijim sviračima.

Radionica će se održavati u prostorijama O.Š. Pavleka Miškine (Sveti Duh 24) u trajanju od 13 tjedana

TERMINI RADIONICA:
1. STUPANJ (voditelj Krunoslav Kobeščak) – UTORKOM 10.3. - 2.6. od 19.30 – 21.00
2. + 3. STUPANJ (voditelj Krunoslav Kobeščak) – SRIJEDOM 11.3. – 3.6. od 19.30 – 21.00
4. STUPANJ (voditelj Ismaila Balde Commi) – ČETVRTKOM 12.3. – 4.6. od 19.30 – 21.00

Za sve radionice poželjno je imati svoj Djembe, ali nije i nužno.
Postoji određen broj Djembea za posudbu.

Cijena radionice je 600 kn (500kn za studente,nezaposlene i umirovljenike)
- mogućnost plaćanja u ratama (do 3 rate)
Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a pitanja i dodatne informacije na
kontakt tel. (Kruno) 091 539 2778
ili
www.nenadkovacic.com
www.centarcesarec.hr

KRUNOSLAV KOBEŠČAK - Nošen strujom života kroz razne društvene krugove, na prvi pogled se zaljubljuje u zapadnoafrički tradicijski instrument - Djembe. Uz minimalnu pomoć talenta i čeličnu volju, K. ubrzo ostvaruje dotad nepoznati dio sebe. Duhovitost ritma pretvorila se iz zabave u ljubav te se 2008. i 2012. godine manifestira u dalekoj Africi (Mamady Keita, Zoumana Dembele i Sega Sidibe) a često i na našim prostorima (Famoudou Konate, Seckou Keita, Seydou Dao, Adama Drame, Tonton Soryba Silla). Svoje znanje zapadnoafričkih ritmova K. posljednjih nekoliko godina prenosi na raznim radionicama po Hrvatskoj. Trenutno je član nekoliko grupa:, St!llness, Ansamble Forfaitz, Naš mali Afro Bend i Fini sapuni.

ISMAIL BALDE COMMI - Rođen sam u južnom Senegalu, u glazbenoj obitelji. Sve obitelji iz podneblja kojeg dolazim vezane su svakodnevnim životom uz sviranje, plesanje i ritam. U mojoj obitelji to je bilo još izraženije. Svi članovi sviraju neki instrument (kora, gitara, kontin, te razne vrste bubnjeva), plešu ili pjevaju i to profesionalno. Uz sve to u desetoj godini počeo sam svirati djembe. Kad sam se pridružio svom prvom bendu (Black Sofa) svirao sam kenkedin - najmanji bubanj iz skupine dun-dun bubnjeva koji uvijek prate djembe. Nakon prvog iskustva sviranja u bendu, pridružio sam se drugoj grupi naziva Kilimandjaro. U toj grupi svirao sam sa Cissohko braćom koja dolaze iz također poznate glazbene obitelji. Tada sam počeo puno putovati i svirati na raznim mjestima po Senegalu. Svirao sam sa priznatim senegalskim glazbenicima poput Seckou Keita i drugim zapadno afričkim glazbenicima poput Adama Bilorou. Nakon desetogodišnjeg iskustva zajedno sa grupom prijatelja osnovao sam glazbeno-plesnu grupu Tilly-Bo. U toj grupi radio sam kao učitelj pjevanja i sviranja bubnjeva. Uz sve to redovno sam držao i glazbene radionice u glazbenim kampovima, koje svake godine posjećuju ljudi iz cijelog svijeta u želji da što bolje upoznaju glazbeni izričaj zapadne Afrike. Iz cijelog iskustva izrasla je potreba da se pomogne mladim glazbenicima grada Ziguinchora iz kojeg i sam dolazim. Ponovo sa grupom prijatelja osnivam udrugu za mlade ˝Association des junes artiste de Ziguinchor˝ , u kojoj sam izabran za predsjednika. Također u slobodno vrijeme podučavam grupu djece mješovite dobi ( 5-11 godina) kako svirati, pjevati i plesati tradicijske zapadno afričke ritmove. Danas živim u Zagrebu zbog mog vlastitog inspirativnog ritma - ljubavi. Došao sam u Hrvatsku u ožujku 2013 godine. Do sada sam svirao na Solinskom festivalu alternative, održao nekoliko radionica sviranja djembe –a i osnovao vlastitu grupu naziva ˝Sila Ba˝ i Kaira Kela.

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: