Početni tečaj djembea - rujan 2015. Zagreb

Klub Dobre Vibracije organizira Početni tečaj Djembea, koji će se održati od 22. rujna do 1. listopada 2015., u prostorijama Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj", na adresi „Nazorova" 47, Zagreb (blizina Britanskog trga, osiguran besplatan parking za sve polaznike).

Tečaj se sastoji od 4 termina u trajanju od po 60 minuta, a nastava će se odvijati utorkom i četvrtkom od 18:30 - 19:30h.

Namijenjen je svim uzrastima i na njemu se uče osnove tehnike sviranja djembea, te jedan tradicionalni zapadnoafrički ritam. Nakon završenog Početnog Djembe Tečaja zainteresirani polaznici se mogu priključiti našem bubnjarskom ansamblu i vježbati s prijateljima.
Za pohađanje tečaja NIJE POTREBNO NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE, A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN. Za prijave/rezervacije ili dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem mobitela: 091/794-6465 (Boris) ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

CIJENA CIJELOG TEČAJA IZNOSI 150 kn.

Mada je djembe porijeklom s područja Zapadne Afrike, naš ansambl se bavi različitim tradicijama-tradicionalno japansko bubnjanje, latinoamerički ritmovi, moderni ritmovi... Namjera nam je upoznati se s različitim kulturama i iz njih izvući ono najbolje, pri tom gradeći osobni svirački identitet svakog sudionika ponaosob kao i samog ansambla.
Na tom putu samootkrivanja, pored učenja tehnika dobijanja tona i usklađivanja koordinacije lijeve i desne ruke kroz razne tehničke vježbe, veliku pažnju poklanjamo procesu transformiranja energije i poboljšanju vitalnosti izvođača, ukazujući na razliku između iscrpljivanja (nakon sviranja se osjećamo premoreni) i očuvanja/obnavljanja naših energetskih resursa (nakon sviranja osjećamo lakoću kao nakon vježbanja yoge, thai-chia, qi-gonga,...).

Voditelj tečaja je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik.
Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola.U međuvremenu započinje studij shiatsua na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu i Studij Svjesne Prehrane i Dijagnoze.
Od 2008. je angažiran u Otvorenom Učilištu Biovizija u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu Zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu", koji je dobio brojne nagrade, među kojima i nagradu "Luka Ritz" za promicanje nenasilja među mladima.

Od 2012. vodi NVO KLUB DOBRE VIBRACIJE i školu bubnjanja koja djeluje u okviru NVO, a od siječnja 2014. je angažiran kao glazbeni terapeut u Centru za rehabilitaciju „Stančić".
Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik, te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – MANTRA FRIENDS, LOTUS FEET, ZDENKA KOVAČIČEK, MIROKADO TRIO, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR,...


RedovitBoris Prljević
voditelj NVO Klub Dobre Vibracije

adresa: Mlinovi 102/a
10.000, Zagreb
mob: +385 91 794 6465
skype: Boris Stern
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
web: www.klubdobrevibracije.com
FB: www.facebook.com/pages/Klub-Dobre-Vibracije/198673800223160