Intuitivno muziciranje, pokret i zvučna kupka

Iza ovog naslova krije se program Udruge za razvoj zajednice „Cvrčak i mrav” koji se održava svake srijede od 18:30 do 21:30 h na zagrebačkom Ksaveru. U tim ekspresivnim susretima u grupi do 15 sudionika njeguje se slobodno i odgovorno izražavanje svirkom (uglavnom bubnjevima i drugim udaraljkama) te glasom i pokretom. Jedan od temelja takvog izražavanja je i slušanje, a njemu se bilo kada tijekom susreta, sjedeći ili ležeći, možete posvetiti i potpuno, kao u svojevrsnoj zvučnoj kupki.

Ovaj je program izdanak i nadogradnja tzv. Intuitivnog udaraljkanja koje kroz edukativno-ekspresivne tečajeve te jednokratne ekspresivne termine i nastupe već više godina razvija muzičar i biolog Nino Orepić.
Slobodno mu se s pitanjima i prijavama javite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 092 298 3908.

Primjer poziva na ove susrete možete pročitati u nastavku, a prije toga vam navodimo neke njegove internetske poveznice.

Poziv u prošli tečaj Intuitivnog udaraljkanja – ovdje možete saznati mnogo više o ovom pristupu muzici, elementima koji su za njega važni te muzičkoj pozadini i viziji voditelja ovog programa. Sljedeći tečaj kreće u veljači 2020.
Facebook grupa – mjesto na kojem uvijek možete potražiti informaciju o sljedećem susretu
Soundcloud – poslušajte snimke s ovih susreta te s tečajeva i nastupa. Slobodno uz njih zasvirajte, zaplešite ili meditirajte. No imajte na umu kako je glavni cilj osjećaj i doživljaj sudionika, a ne zvučni rezultat, kao ni muzička estetika.

Facebook event za sljedeću srijeduPozdrav:)

Pozivam vas na susret intuitivnog muziciranja (uglavnom udaraljkama) te pokreta i zvučne kupke koji će se održati
u srijedu 27.11.2019. od 18:30 do 21:30 na zagrebačkom Ksaveru.

Na početku i na kraju pozdravljamo se u krugu i, tko želi, dijelimo iskustva (namjere, potrebe, dojmove...).
Moja je namjera stvaranje inspirativnih susreta na kojima se možemo dostojanstveno izraziti što slobodnije i autentičnije, a opet i odgovorno, te za to isto dati podršku drugima. Poželite li, možete se bilo sjedeći ili ležeći na pripremljenoj mekoj podlozi posvetiti i samo slušanju i kupanju u zvuku.

Molim vas da se, dok traje izražavanje muzikom i pokretom, ne zapričavate i ne služite mobitelima. Isto vas tako molim da dopustite i tišinu. Ona je važan element muzike. Tada najlakše osjetim sebe i svoju unutarnju muziku. Hvala:)

Ako se netko od sudionika kupa u zvuku, molim vas da u razdobljima bez svirke u dvorani ne govorimo kako ne bismo ometali njihove doživljaje.

Zbog ograničenog broja mjesta i instrumenata važno je da oboje rezervirate. Molim vas da sve rezervacije i upite uputite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 092 298 3908.

Susrete zvučno snimam. Sve muzičke dijelove šaljem sudionicima, a neke od njih kasnije i objavim na Soundcloudu kao zajedničko dobro.

Dvorana ima parket, ugodnu rasvjetu, velike prozore i dobro grijanje. U njoj se ne puši niti se ulazi u cilpelama. Na raspolaganju su nam i wc i kuhinja u kojoj ima čaja i neskafea.

Veselim se još jednom povezujućem i izražajnom susretu punom podrške:)
Hvala,
Nino

 ♦