Početni tečaj djembea, ožujak - svibanj 2020

Klub Dobre Vibracije organizira Početni tečaj djembea, koji će se održati od 12. ožujka do 28. svibnja 2020., u prostorijama Osnovne škole “Pantovčak“, na adresi „Hercegovačka“ 108, Zagreb (blizina Britanskog trga).

Tečaj se sastoji od 12 termina u trajanju od po 90 minuta, a nastava će se odvijati četvrtkom od 18:30 – 20:00h.

Namijenjen je svim uzrastima i na njemu se uče osnovne tehnike sviranja djembea, te jedan tradicionalni zapadnoafrički ritam. Nakon završenog Početnog tečaja djembea zainteresirani polaznici se mogu priključiti našem bubnjarskom ansamblu, vježbati s prijateljima redovito, 1-2 puta tjedno i povremeno javno nastupati.
Za pohađanje tečaja NIJE POTREBNO NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE, A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN. Za prijave/rezervacije ili dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem mobitela: 091/794-6465 (Boris) ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

CIJENA CIJELOG TEČAJA IZNOSI 700 kn, plativo u 3 rate.

Mada je djembe porijeklom iz područja Zapadne Afrike, naš ansambl se bavi različitim tradicijama-tradicionalno japansko bubnjanje, latinoamerički ritmovi, moderni ritmovi… Namjera nam je upoznati se s različitim kulturama i iz njih izvući ono najbolje, pri tom gradeći osobni svirački identitet svakog sudionika ponaosob kao i samog ansambla.
Na tom putu samootkrivanja, pored učenja tehnika dobijanja tona i usklađivanja koordinacije lijeve i desne ruke kroz razne tehničke vježbe, veliku pažnju poklanjamo procesu transformiranja energije i poboljšanju vitalnosti izvođača, ukazujući na razliku između iscrpljivanja (nakon sviranja se osjećamo premoreni) i očuvanja/obnavljanja naših energetskih resursa (nakon sviranja osjećamo lakoću kao nakon vježbanja yoge, thai-chia, qi-gonga,…).

Voditelj tečaja je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik.
Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola. U međuvremenu započinje studij shiatsua i studij svjesne prehrane i dijagnoze na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu.
Od 2008. je angažiran u Otvorenom Učilištu Biovizija u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu Zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu“.
Od 2012. vodi udrugu KLUB DOBRE VIBRACIJE i školu bubnjanja koja djeluje u okviru udruge. U međuvremenu je od 2014-2015. god. angažiran u Centru za rehabilitaciju „Stančić“, a od 2018. god. u Crvenom križu Grada Zagreba kao glazboterapeut.
Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – ZAGREBAČKA FILHARMONIJA, ZDENKA KOVAČIČEK, MIROKADO TRIO, MILADIN PERUNIČIĆ, MP TRIO, LOTUS FEET, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR,...
Redoviti prakticira MEDITACIJU, YOGU, THAI CHI i druge oblike tjelovježbe.