Out of frame - intenzivna radionica bubnjeva

Intenzivna Frame drum radionica u Centru mladih Ribnjak
Četverodnevna radionica Frame druma namijenjena je svima koje zanimaju ‘blisko istočni’ ritmovi i njihove vremenske i geografske derivacije.

Frame drum je krovni naziv za vjerojatno najstariji oblik bubnja na svijetu. Ovisno o kulturi u kojoj se razvio, razlikuje se po nazivu, obliku, zvuku i tehnici sviranja. U porodicu Frame druma spadaju def, daire, tamburin, tambourim, pandeiro, tamburello, tar, daf, bodhran, bendir, šamanski bubnjevi, kandjira....

Na ovoj radionici bavit ćemo tehnikom koja počiva na školi Glen Veleza, jednog od najvažnijih udaraljkaša kada je u pitanju inovativnost i popularizacija Frame druma, i to sjedeće tehnike sviranja. Tehnika objedinjuje elemente tarabuke, tombaka, iranskog dafa i indijske kanjire.

Na radionici ćemo kroz jednostavne ritmove usvojiti osnovne udarce na Frame Drumu, baviti se i kompleksnijim rimičkim kompozicijama, poliritmijom, polimetrijom, improvizacijom, a prije svega slušanjem.
Radionica je namijenjena početnim i naprednijim sviračima/cama u dobi od 15 + godina.
Za radionicu je poželjno imati svoj instrument, ali ne i nužno, postoji određen broj bubnjeva za posudbu.

Termini:
27.11. – 30.11.2022.
Nedjelja 17.00 – 20.00
Ponedjeljak 19.00 – 21.00
Utorak 18.00 – 20.00
Srijeda 18.00 – 21.00
Cijena radionice 350kn (46,45€), za studente/nezaposlene/umirovljenike 300kn (39,12€).
obavezne prijave na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O voditelju:
Nenad Kovačić - glazbenik, udaraljkaš, živi i djeluje u Zagrebu kao član bendova Antenat, Sevdah Takht Damira Imamovića, Afion, Truth≠Tribe, Mimika, Chant Electronique te kao autor kazališne i filmske glazbe.
Od 2008. godine vodi radionice zapadnoafričkih ritmova i tehnike sviranja Djembe bubnja, o čijoj je tradiciji učio od najvećih živućih majstora u Gvineji, Maliju i Burkini Faso.

Sa Frame Drumom se susreće prije desetak godina u bendu Afion. Kroz godine sviranja sâm svladava tehniku, naravno uz pomoć iskusnijih udaraljkaša/ica koje sreće po radionicama, druženjima, sessionima u raznim kutevima svijeta.
2016. i 2019. odlazi na masterclass ‘Frame Druma Italia’, gdje je pohađao radionice velikih majstora: Glen Veleza i Zohar Fresca. 2018. sudionik je sličnog događaja u Njemačkoj – ‘Tamburi Mundi’, gdje je ponovo pohađao radionice Zohar Fresca i Andree Picconi.

Autor fotografije: Doringo
Više na http://www.nenadkovacic.com

facebook događanje

__________________________________

DJEMBE PRIRUČNIK → samo 60 kn

Razveselite sebe ili nekog vama dragog (i sve susjede :) opsežnim priručnikom za sviranje djembe bubnjeva... VIŠE

djembe prirucnik