Afro Badinya s radošću najavljujemo NOVI CIKLUS djembe radionica

 U ime udruge Afro Badinya s radošću najavljujemo NOVI CIKLUS djembe radionica. 
S obzirom da je prošli ciklus prošao iznad svih očekivanja, odlučili smo malo pojačati plamen, stoga smo ovaj put pripremili duži ciklus kojeg ćemo provesti kroz čak tri stupnja kako bi svatko mogao naći nešto za sebe u ovoj afričkoj priči.

Planirano trajanje ciklusa je 15 termina po 90 min, a krećemo početkom veljače.


1. STUPANJ otvoren je za sve zainteresirane koji žele upoznati afričke ritmove i udaraljke, a nemaju nikakvo prijašnje iskustvo ili imaju površno iskustvo sviranja. Radionica podrazumijeva usvajanje osnovnih i naprednijih tehnika sviranja djembe/dundun bubnjeva, a temelji se na jednostavnom i učinkovitom načinu usvajanja ritmova - po sluhu. Ovaj način podučavanja spoj je tradicijskog afričkog učenja u kombinaciji s pedagoškim tehnikama razvijenim tijekom dugogodišnjeg voditeljeva iskustva. Tijekom 15 termina usvojit ćemo nekoliko tradicijskih zapadnoafričkih ritmova s područja Gvineje, Malija i Burkine Faso. Fokus će biti na tehnici sviranja, strukturi ritma te na slušanju.
Termin održavanja bit će ponedjeljkom od 19:30 – 21:00 h
Prvi termin je 06.02., a voditelj radionice je Krunoslav Kobeščak.

 2. STUPANJ namijenjen je onima koji su upoznati sa osnovama tehnike djembe bubnja, ali i onima koji su iskusni u drugim glazbenim vodama i osjećaju da su spremni za izazov. Radit ćemo na usavršavanju tehnike i učit ćemo malo kompleksnije ritmove s jednostavnijim solo frazama. Uz žestoki rad, bit će veselja i pjesme, a cilj nam je da se zabavite i pripremite za daljnji napredak u djembe svijetu.
Termin održavanja bit će utorkom od 19:30 do 21:00 h
Prvi termin je 07.02., a voditelj radionice je Ivan Raić.


3. STUPANJ namijenjen je svima koji su već duže u svijetu afričkog ritma i spremni su za rad na izazovnijim ritmovima i ritmičkim frazama, unapređivanju tehnike i učenju dionica dundun bubnjeva.
Termin održavanja bit će četvrtkom od 19:30 do 21:00 h
Prvi termin je 09.02., a voditelj radionice je Kazimir Mikašek.
Na kraju ciklusa naučeno ćemo imati prilike prezentirati na produkcijskom koncertu koji je već tradicionalno kruna svakog bubnjarskog ciklusa i divna prilika da se podružimo i razmijenimo ideje.
Mjesto održavanja radionica seli se u OŠ Pavleka Miškine, Ul. Sveti Duh 24 (potkrovlje škole).

Za više informacija i prijave javite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vidimo se. ❤️

''Sviranjem bubnjeva budimo ritam prisutan u svakom čovjeku, potičemo motoričke sposobnosti, sluh i memoriju te mentalno i fizičko opuštanje. Grupnim bubnjanjem, prije svega uz edukativan i zabavan provod, rušimo sve barijere među ljudima tj. stvaramo osjećaj zajedništva i jednakosti.'' 

 Više o voditeljima:

Krunoslav Kobeščak.
Otkad se sjeća, životnu težnju i odnos prema svijetu ostvaruje pomoću glazbe, a bubnjeve tj. ritmove koristi kao sredstvo komunikacije. Podučava zapadnoafričke ritmove od 2010. godine. Aktivno se bavi muziciranjem, a trenutno svira udaraljke u bendu Stillness.
Uz to, Kruno je i vrhunski majstor koji njeguje ručni rad. Stoji iza projekta Brainframe gdje stvara predivne bubnjeve, oblikovane i rađene s puno ljubavi. https://www.brainframedrums.com/

Ivan je afričku muziku upoznao odmah nakon srednje škole na radionicama kod Nenada Kovačića koje je pohađao nekoliko godina uzastopno. Nakon uspješno odrađenih radionica uz preporuke, pomoć i smjernice svog mentora, i sam je počeo održavati svoje prve radionice; prvo u Mostaru, a nedugo nakon toga i u Bjelovaru. Godinama je svirao s bubnjarskim sastavom KenKeDenKe s kojim je nastupao po cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. Prisjećajući se nekih od njemu najupečatljivijih nastupa, s radošću spominje festival Mama Afrika u Pontremoliju (Italija) gdje imao priliku učiti, skupljati i širiti svoje znanje zahvaljujući mentorstvu velikih djembe majstora kao što su Harouna Dembélé, Lancei Dioubate te Seydou Dao. Vrativši se u Zagreb, svoje je znanje nastavio širiti prisustvovanjem na radionicama Famadoua Konatéa te Adama Draméa.
Trenutno u suradnji s udrugom Afro Badinya u Zagrebu vodi radionice zapadnoafričkog bubnjanja na tradicionalnom bubnju – djembeu.

Kazimir Mikašek.
Sa djembeom se prvi put sreo na klupi u parku i bila je to ljubav na prvi slep. Ubrzo nakon toga je krenuo na radionice kod Nenada Kovačića što je zapečatilo njegovu ljubav prema zapadnoafričkoj kulturi. Od tada je svirao na brojnim festivalima i događajima kao član bendova Kenkedenke, Vibrica i u raznim drugim kombinacijama. Nakon nekoliko godina sviranja i učenja od naših i afričkih učitelja (Famadou Konate, Adama Drame itd.) odlučio se okušati u vođenju radionica što se ispostavilo kao divna priča koja još uvijek traje.

 

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: