Novi tečaj permakulture

Najava 72 satnog osnovnog tečaja Permakulture u Letovaniću od 05.10.-23.11.2019 subotama od 10 do 19h.

Predavač Karmela Kiš, diplomirani predavač i dizajner Permakulture sa dugogodišnjim iskustvom.

72-satni osnovni tečaj (PDC) osnovni je oblik obrazovanja u permakulturi.

Permakultura je način života u skladu s prirodom. Na osnovnom 72-satnom tečaju se uči kako promatrati prirodu, učiti od nje te uskladiti svoje živote s njom..
Učimo o vještini čitanja krajolika, stavljanje sebe, svoje nastambe u krajolik, uzgajanju vlastite hrane bez kemijskih sredstava, obradi tla bez nepotrebnog svakogodišnjeg okretanja zemlje, spremanju namirnica za zimnicu, čuvanju sjemena, načinu života koji oponaša bogatstva prirode koja je stalno prisutno, održivosti postojanja na ovoj planeti, smanjenju trošenjenja resursa, korištenju postojećih energija mjesta gdje se živimo. Vrt je u srcu permakulture..

Teme koje se obrađuju na tečaju:
Etika permakuture, 5 osnovnih pravila, Strategije učenja i metode dizajniranja, Osnovna načela, Ekologija, Održiva permakultura, Zone i sektori, Uzorci, Čitanje krajolika, Ključne točke i linije, Održivi sustavi, Duboka ekologija, Emergija (Embodied Energy), Tlo, Biljke i Biljni sustavi, Mikroklime, Gilde, Vjetrobrani, Voda (Viktor Schauberger), Voda u krajoliku, Otpadne vode i zbrinjavanje, Akvakulture, Životinje, Otpad i zbrinjavanje, Recikliranje, Tehnike kompostiranja, Načela organiziranja, Konsenzus, Bioregije, Urbana permakultura, Zelena gradnja, Šumski vrtovi i farme, Ekonomija u permakulturi….

Jedan obrok (vegetarijanski) osiguran kod mene.

Prijave i pitanja na: 098 421 492 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijave do:15.09.2019

Više za pogledati ovdje.

KNJIGA O PERMAKULTURI...

permakultura polje

permakultura