72-satni osnovni tečaj (PDC) osnovni je oblik obrazovanja u permakulturi

Najava jesenskog 72 satnog osnovnog tečaja Permakulture u Letovaniću od 15.09.-03.11.2018 subotama od 10 do 19h. Jesen je najbolje vrijeme za novo učenje .

Predavač Karmela Kiš, diplomirani predavač i dizajner Permakulture sa dugogodišnjim iskustvom.

72-satni osnovni tečaj (PDC) osnovni je oblik obrazovanja u permakulturi.

Permakultura je način života u skladu s prirodom. Na osnovnom 72-satnom tečaju se uči kako promatrati prirodu, učiti od nje te uskladiti svoje živote s njom...

perma kis 2Učimo o vještini čitanja krajolika, stavljanje sebe, svoje nastambe u krajolik, uzgajanju vlastite hrane bez kemijskih sredstava, obradi tla bez nepotrebnog svakogodišnjeg okretanja zemlje, spremanju namirnica za zimnicu, čuvanju sjemena, načinu života koji oponaša bogatstva prirode koja je stalno prisutno, održivosti postojanja na ovoj planeti, smanjenju trošenjenja resursa, korištenju postojećih energija mjesta gdje se živimo. Vrt je u srcu permakulture..

Teme koje se obrađuju na tečaju:
Etika permakuture, 5 osnovnih pravila, Strategije učenja i metode dizajniranja, Osnovna načela, Ekologija, Održiva permakultura, Zone i sektori, Uzorci, Čitanje krajolika, Ključne točke i linije, Održivi sustavi, Duboka ekologija, Emergija (Embodied Energy), Tlo, Biljke i Biljni sustavi, Mikroklime, Gilde, Vjetrobrani, Voda (Viktor Schauberger), Voda u krajoliku, Otpadne vode i zbrinjavanje, Akvakulture, Životinje, Otpad i zbrinjavanje, Recikliranje, Tehnike kompostiranja, Načela organiziranja, Konsenzus, Bioregije, Urbana permakultura, Zelena gradnja, Šumski vrtovi i farme, Ekonomija u permakulturi….

Karmela Kiš
Karmela je jedan od prvih permakulturista u Hrvatskoj i regiji. S permakulturom se upoznaje 1999. godine, a od tada je prošla brojne permakulturne projekte, dizajne, tone uzgojene hrane i kilograme sjemena, tečajeve, radionice, televizijske emisije i jednu objavljenu knjigu. Trenutno obitava u Letovaniću gdje obrađuje mali, ali vrlo produktivan, permakulturni vrt.


Prijave i pitanja na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijave do: 12.09.2018.