Udruga Biovrt poklanja priručnik i sjeme za pokretanje vrtova u vrtićima i udrugama

Proljeće nam je došlo i krećemo stvarati i širiti svoje vrtove.
I u 2019. godini željeli bismo da diljem Hrvatske nikne što više vrtova.
Iz tog razloga, kako bi vas potaknuli da se ohrabrite kreirati ili proširiti bio/vrt, začinski vrt ili cvjetni vrt u sklopu okoliša vrtića i udruga, udruga Biovrt poklanja 10 vrtlarskih start paketa koji se sastoje od “Priručnika za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti – U školskom vrtu i mi rastemo” autorice Silvije Kolar-Fodor, 10 paketića sjemenja i brošure “Očuvajmo biorazzznolikost”.

Tko može sudjelovati? Sve vrtići i udruge s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati? Od 2. do 12.4.2019. pošaljite nam fotografiju gdje biste željeli pokrenuti vaš vrt/gredicu/začinski/cvjetni vrt i pismo kako i zbog čega to želite realizirati. Ako već imate vrt, pošaljite nam fotografiju i pismo zbog čega ste ga i kako pokrenuli, kako to kod vas funkcionira i zbog čega ga želite proširiti.

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici (https://www.facebook.com/UdrugaBiovrt/ ) 14.4.19. kreirati će album fotografija gdje će objaviti vašu fotografiju i priču.

U razdoblju od 14. do 30.4.2019. album će biti otvoren za pregled i lajkanje.
Nagradu dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca vrtlarske zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt.

Kako se prijaviti? 1 fotografiju (i nikako više!) i vašu priču (u doc dokumentu na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na ured(a)biovrt.com (zamijenite (a) sa @) do 12.04.2019.
Navedite obavezno uz prijavu i: naziv i punu adresu vrtića/udruge, ime i prezime i funkciju kontakt osobe, e-mail i broj mobitela kontakt osobe.

Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti autorice Silvije Kolar-Fodor izdan je u sklopu projekta “U školskom vrtu (i mi) rastemo”.
Na 80 stranica kreirali smo program koji djeci i mentorima daje potrebna socijalna znanja i vještine, znanje o vrtlarenju i uzgoju zdrave hrane, očuvanju bioraznolikosti i prirode.
Ovim je priručnikom obuhvaćen proces čitavog kreiranja školskog vrta i organskog uzgoja, a sve je prožeto prikupljenim pričama i mudrostima.
Pruža neprocjenjivu pomoć početnicima pri započinjanju vrtlarskih školskih priča uz mnoštvo ideja koje možete kroz cijelu godinu raditi s djecom.

Brošura “Očuvajmo biorazzznolikost” autorice Silvije Kolar-Fodor vodič je za upoznavanje korisnih kukaca u vrtu te načina kako svi mi možemo pomoći njihovom opstanku.

Start paket sjemenja sadrži 10 paketića slijedećih sorti: Rajčica mix, starinska salata mix, blitva, rukola, niski grah, visoke mahune, kadifice niske, neven, cinije (Zinnia elegans), uresnica (Cosmos bipinnatus) i ljetni zvjezdan (Callistephus chinensis).

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

U Čakovcu, 02.04.2019.

Veselimo se vašim prijavama i novim vrtovima diljem Hrvatske!

Predsjednica udruge:
Silvija Kolar-Fodor

Udruga "Biovrt – u skladu s prirodom"
www.biovrt.com, e:mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Novo Selo Rok, Maršala Tita 140, 40000 Čakovec