Škola zvuka

Sve je titraj. Zvuk: boja zvuka, jačina zvuka, kvaliteta zvuka, vrsta zvuka utječe na svaku našu stanicu.
Proizvoditi kvalitetne zvukove koji pomiču stanice-tijela-ljude velika je stvar.
Da li želiš uroniti dublje u zvukove i postati budući ambasador zvuka? :)

U Rijeci kreće jedan nadzvučni, neobični, kvalitetni i zanimljivi, reklo bi se Spiritovski program. Sastavljen je od serije predavanja i radionica sa prilično zvučnim imenima kao gostima. Obrađuje teme vezane za zvuk.

U Rijeci, pri Spiritu je punih desetak godina djelovala prilično uspješna škola za D.J.-e iz koje su potekli mnogi, rado viđeni, entuzijasti ovog dijela današnje glazbene scene naše županije, ali i nekoliko pojedinaca iz drugih gradova, jer je česti slučaj bio da Spiritovu školu pohode mladi koji trenutno bivaju i studiraju u Rijeci.

Paralelno uz nju postojao je i DISKODROM (sajam ploča), kao i video emisije sa DJ natjecanja i vježbi (BRUM).

Nadogradnja sustava škole dovela je do preimenovanja DJ škole u Školu zvuka, nakon što je pokrenuta serija predavanja koja je analizirala i glazbu i zvuk na više načina, koji nadilaze pojam samog DJ-inga, te ulaze u domenu opće i tehničke kulture. Pričalo se tu o utjecaju zvuka na naš svakodnevni život, u radnim prostorima, gradu, na ulicama, u školama, pričalo se o eksperimentiranju zvukom, kao i mnogim drugim zanimljivim temama, koje su članovi Spirita uspijevali postaviti uz brojne goste ovog programa, većinom volonterskim pristupom.

Idemo korak dalje! Kažu iz Spirita i najavljuju seriju predavanja i radionica.

Ovoga puta zanima nas produkcija, zvukoterapija, šamanski bubnjevi, glazba u filmu, zvuk u životu (okruženju), ali i osnove o tome što je sluh i što je zvuk, te neke druge važne i zanimljive stvari koje se tiču zvuka. Ukrcajte se u naš ZVUČNI VLAK i pripremite na predivno putovanje čiji je cilj bolje znanje o suštini zvuka i njegovim primjenama.

Čekaju vas zaista eksluzivni gosti, u seriji predavanja i radionica koju zaista ne smijete propustiti:

CHILL uz LIVE
Subota, 23.9.2017. od 14.30-19h
Predavanje i radionica CHILL UZ ABLETON. Ulaz samo uz rezervaciju

Bubnjanje i duhovnost
Sjeverno Američkih Indijanaca i Jamajkansko tradicionalno bubnjanje. Voditelj Marko Borić,
Nedjelja, 24.9.2017. od 18h.

"Ritam i glazba - puls Svemira"
Nedjelja, 1.10.2017. od 18h
radionica i predavanje, voditelj TRAK (Zabranjeno pušenje)

"Zvuk i Yoga"
Nedjelja, 8.10.2017. od 18h
Svemir Vranko zvukoretapeut i Izabela Marić učiteljica yoge.

Više o svemu OVDJE


Program medijski pokrivaju:  PORILUK.com ; DRUMtiDAM.info ; ATMA.hr te radio KORZOa realiziran je uz podršku Odjela za kulturu Grada Rijeke. Prostor je osiguran u suradnji sa Klubom Mladih i SUMA.