POČETNI TEČAJ SWING PLESOVA

Tečaj se održava UTORKOM & ČETVRTKOM od 18:30 – 19:30, u Centru za ples sport i fitness (Buena Vista klub), Savska 120, a počinje 25.2.2014.!

Tečaj je otvoren za sve, prijaviti se možete sami ili u paru, a naš je cilj probuditi i najskrivenijeg plesača, sigurni smo da postoji u svakome od vas!!!
Učimo osnove East coast swinga & Lindy hopa i pripremamo vas za vruće zagrebačke plesne podije!

Lindy hop je prvi ples swing ere nastao iz tada popularnog charlestona. Označavaju ga dinamični koraci, a poznat je i po prvim plesnim akrobacijama.

East coast swing je jednostavniji stil swinga, nastao u 40-tim godinama, koji se lako pleše i na brži ritam kao što je boogie-woogie ili rock'n'roll.

Swing plesovi nastali su u 20-im godina prošlog stoljeća u velikim plesnim dvoranama New Yorka. Nova vrsta glazbe stvorila je novu vrstu plesa, a po prvi put se moglo vidjeti da bijeli i crni Amerikanci plešu skupa. Natjecanja bendova i plesnih parova potaknula su raznovrsnost koraka i uz energičnost razvili glavnu karakteristiku swing plesova – improvizaciju. Novi val swinga pokrenuo se u 80-im godinama i novi zaljubljenici su uz poduku i podršku plesača veterana stvorili novi naraštaj plesača. Na taj se način ljubav prema ovoj vrsti glazbe i plesa nastavlja nezaustavljivo širiti cijelim svijetom.

Pridruži nam se i ti!

PRIJAVE & PITANJA:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
095/9047658
https://www.facebook.com/events/484316425006919/
https://www.facebook.com/JUMP.N.SWINGZagreb