Peter A. Levine - Somatic Experiencing

Somatic and Expresive arts international u suradnji s ustanovom za obrazovanje odraslih „Galbanum“ organizira uvodni seminar „Somatic Experiencing“  u Zagrebu 23.06. - 25.06. 2017. godine. Voditelj seminara: Peter A. Levine Ph.D.

Organizatori:  Somatic & Expressive Arts International (www.seartin.org) i Učilište Galbanum (www.galbanum.hr).

Terapije su tradicionalno, pokušavale promijeniti percepciju svijeta koristeći razum i uvid, uz kondicioniranje i modifikaciju ponašanja, ili pomoću opijata i lijekova. Ipak, percepcije su ostale fundamentalno nepromijenjene sve dok se ne promijeni unutarnje iskustvo tijela. Čak i nakon smrti voljene osobe, fizičke povrede, silovanja ili napada, osobe koje su preživjele ta iskustva mogu zacijeliti, prihvatiti što se dogodilo i nakon toga stvoriti nove živote i nove zajednice.

Odgovor na traumu je skup obrambenih tjelesnih reakcija koje ljudi inicijalno mobiliziraju kako bi se zaštitili, i od opasnosti a kasnije i od proživljavanja uništavajuće sveobuhvatnosti doživljenog užasa, bespomoćnosti i bola. No, kako vrijeme prolazi, to izbjegavanje suočavanja drži ih zatočenima u prošlosti, nemoćnima da budu u potpunosti prisutni u sadašnjosti i nesposobnima da krenu dalje sa svojim životima. Fiksirani su na defanzivne traumatske reakcije, sram, poraz i poniženje, iznova i iznova se u tijelu povezuju sa proživljavanjem uzročnog događaja; odvojeni su od prošlosti, ali događaj se nameće u sadašnjosti.

Zajedno ćemo istražiti metodu rada  tjelesno orijentirane psihoterapije i najnovija otkrića u neurološkim znanostima o načinima na koje se mozak i tijelo nose sa emocionalnim informacijama, te ćemo u isto vrijeme pružiti i razumijevanje efektivne terapeutske intervencije.
Ovaj trening  je prilagođen psihoterapeutima svih vrsta, liječnicima, medicinskim tehničarima, fizioterapuetima, terapeutima tjelesno orijentiranih metoda, i edukatorima.

Voditelj seminara: Peter A. Levine

INFO I PRIJAVE

Datum i vrijeme:
Petak - Nedjelja- 23.06. - 25.06.

Cijena i prijave:
Cijena iznosi 2650 kn
Prijave putem web obrasca: https://goo.gl/forms/mtf5M3a25fKUoRnu1

Adresa:
Antunović Zagreb Hotel & Congress Center
Zagrebačka Avenija 100 A, 10000 Zagreb

Kontakti
Za više informacija kontaktirajte:

Tatjanu Kaurinović: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Lidiju Delić: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Somatic Experiencing p levine bigPeter A. Levine, doktor je medicinske biofizike i psihologije. Razvio je Somatic Experiencing®, prirodan, tjelesno osvještavajući pristup zaliječenju trauma, i utemeljitelj Somatic Experiencing® Trauma Institute (SE institut za traumu) koji provodi SETM treninge širom svijeta i u različitim urođeničkim kulturama. Druga dostignuća dr. Levinea uključuju poziciju konzultanta za stres za NASA-u tokom razvoja Space shuttle programa, te konzultanta za Sandia Labs tokom izrade izvještaja o prevenciji terorizma koji je 2002. godine naručilo Ministarstvo za domovinsku sigurnost. Dr. Levine je bio član Komisije za društvenu odgovornost Američkog psihološkog udruženja koja je razvijala odgovore na nesreće velikih razmjera i etno – političko ratovanje. Trenutno je viši suradnik i konzultant u Meadows Addiction and Trauma treatment Center (Meadows centar za bolesti ovisnosti i liječenje trauma) u Wickenburgu u Arizoni.
Dr. Levine je napisao nekoliko knjiga o traumi. Njegov međunarodni bestseler, Walking The Tiger: Healing Trauma je preveden na 26 jezika. Napisao je i In an unspoken Voice: How the Body Releases Trauma and Restores Goodness; Trauma and Memory, Brain and Body in a Search for the Living Past – A Practical Guide for Understanding and Working with Traumatic Memory; Trauma Through a Child's Eyes – vrlo vrijedna knjiga dječjim terapeutima i edukatorima, Trauma – Proofing Your Kids, vodič za roditelje i nastavnike u prepoznavanju i prevenciji traume, te Freedom From Pain, vodič za rad sa bolom povezanim s traumom. Levineov originalni doprinos području tjelesno orijentirane psihoterapije je nagrađen Nagradom za životno djelo Udruženja za tjelesnu psihoterapiju SAD. Dobitnik je počasne nagrade Reiss-Davis centra kao predsjednik za svoj životni doprinos psihijatriji novorođenčadi i djece.