Objavljena je virtualna zbirka radova »Djetinjstvo na čekanju«

Objavljena je virtualna zbirka radova »Djetinjstvo na čekanju«

Cirkorama je u travnju 2020. objavila poziv za fotografije dječjeg kreativnog izražavanja u vrijeme karantene, s idejom da u virtualnoj zbirci zabilježi dječje trenutke u nesvakidašnjim uvjetima. Pristigle su fotografije radova i poruke s potpisom 60 djece iz cijele Hrvatske, pa čak i van njenih granica.

Svi radovi pristigli do 27.travnja uvršteni su u animaciju koju možete pogledati na:

 

Animaciju je izradio Marin Remić, a glazbu za animaciju osmislili, izveli i snimili Lucija Stanojević, Mara i Zvonimir Bajević.

Virtualnu zbirku »Djetinjstvo na čekanju«, koja obuhvaća radove svih mladih autora_ica (i onih koji su prekasno vidjeli natječaj), pogledajte na:
https://flic.kr/s/aHsmNcCYr9

Klikom na svaku od fotografija možete pročitati i priče o nastanku radova, kao i poruke ove divne djece!

Virtualna zbirka »Djetinstvo na čekanju« dio je Programa Cirkorame koji je podržan od strane Zaklada Kultura nova, Ministartsva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

 

Pozivnica
Već tjednima, uslijed situacije s pandemijom COVID -19, mjere fizičkog distanciranja zatvorile su nas u domove. Naša djeca ne idu u vrtiće i škole, ne druže se uživo s vršnjacima i mnogi oblici igre su onemogućeni. No, sigurni smo da se i dalje kreativno izražavaju, sami, uz pomoć roditelja ili poticaj nastavnika_ca, bez obzira da li njihova kreativnost dolazi do izražaja u domu ili kroz kratke šetnje.

Stoga pozivamo djecu, da nam uz pomoć roditelja, pošalju fotografije svojih umjetničkih radova, smještenih u unutarnji ili vanjski prostor koji im puno znači u ovom periodu karantene. To može biti crtež u ulici kojom šećete, na klupi na kojoj najviše volite sjediti, skulptura od grančica ili kamenčića nađenih u šetnji, instalacija bilo koje vrste, modna kreacija na lutki, poezija u formi poruke u prirodi ili na balkonu, poruka u boci....dajte mašti na volju!

Molimo roditelje, ili samu djecu, da nam fotografije visoke kvalitete (rezolucija minimalno 300 dpi) pošalju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 26.travnja 2020.

Radove ćemo objaviti u online zbirci pod naslovom « Djetinjstvo na čekanju«
Uz fotografije, molimo vas da nam pošaljete ime, prezime i dob djeteta, naslov djela ili fotografije, te par rečenica o prostoru u kojem je djelo fotografirano i porukom za prijatelje

 

CIRKORAMA
www.cirkorama.org
www.facebook.com/cirkorama
www.cirkobalkana.org
www.facebool.com/cirkobalkana
+ 385 98 93 88 175
+ 385 95 88 68 950