Altajska šamanka drži u Hrvatskoj predavanje i seminar

U Hrvatsku dolazi iznimna osoba, šamanica i svećenica Majke Sunca s Altaja, Zinaida Taniševna Tirisova ili Ene bijik kam Seina, koja će u Zagrebu 24. 2. 2016. održati predavanje "Drevna znanja naših predaka i njihova važnost za suvremenog čovjeka", a 25. i 26. 2. na jezeru Peruča podno Dinare držati seminar teoretskih znanja i praktičnih rituala aktivacija energija Troglava.

Poseban energetski značaj Triglava i Troglava
Zinaida Taniševna Tirisova borac je za očuvanje tradicionalnih vrijednosti i znanja jer su ona iznimno važna za ravnotežu i opstanak čovječanstva. Ovaj mjesec održava posebna predavanja i radionice u Sloveniji i Hrvatskoj zbog energetskog značaja tih zemalja i čitavog područja Balkana. Zinaida kaže da su Balkan jetra Majke Zemlje, a u našoj su blizini dvije svete gore, Triglav u Sloveniji i Troglav koji se uzdiže iznad hrvatskog jezera Peruča i važno utječe na puls života na čitavoj Zemlji.

Kakva je snaga Troglava, najvišeg vrha Dinare, svetog mjesta koje podržava Perun, staroslavenski bog sa strijelom i žezlom u rukama? Je li na području Knina doista nastala prva kraljevina na Balkanu i zašto baš kod nas?

Jesu li naši preci bili povezani s božanskim i kako i mi putem svoje genetske memorije možemo doći do tih znanja? Što nam nudi Sunce kao generator života na Zemlji i koji je utjecaj Mjeseca i univerzuma? Kako se možemo povezati sa svim vidljivim elementima univerzuma, stvarnošću na Zemlji i sa svojim precima?

Zinaida Taniševna Tirisova, Ene bijik kam Seina, odgovara na sva ta pitanja i usmjerava nas na putu traženja Svjetlosti.

O Zinaidi
Zinaida Tirisova Tanišejeva ili Ene bijik kam Seina rodila se 21. 9. 1964. u ruskoj republici Altaj na jugozapadu Sibira. Odrasla je u tradicionalnoj altajskoj obitelji i djetinjstvo provela kao pastirica. Nakon studija etnologije i povijesti radila je kao profesorica povijesti. Vodila je veliku prosvjetnu akciju za ponovno buđenje tradicionalne altajske duhovnosti i sakralne baštine u Republici Altaj.
Kao redovita profesorica predavala je studentima pedagoškog i agronomskog fakulteta te studentima etnopsihologije i etnopedagogije na Gorno-Altajskom državnom sveučilištu. Danas je predsjednica stranke Domovina, predavačica, autorica knjiga i duhovni vođa Altaja. Udana je, majka četvero djece i baka dvoje unučadi. S obitelji živi u Gorno-Altajsku, glavnom gradu republike Altaj.

Majka Sunce
Ime Ene bijik kam Seina znači "posvećena Suncu" ili svećenica Sunca. Vrhovno božanstvo Altaja je Sunce, koje je ženskog roda i naziva se Umai Ene (Majka Sunce). Naziv kam u altajskom znači šaman, a ritual koji šaman izvodi naziva se kamlanje. Ene bijik kam Seina šamanica je po majci i ocu. Usprkos svom genskom nasljeđu, morala je proći inicijaciju u gorskom južnom Altaju da bi postala vrhovna altajska kam.

Ene bijik kam Seina u svom učenju polazi od međusobnog djelovanja i važnosti kozmogeneze (postanak kozmosa), geogeneze (postanak Zemlje) i etnogeneze (postanak naroda) na čovjeka i njegov genofond (zajedništvo genskih zapisa obitelji, naroda). Iako učenje proizlazi iz tradicionalnih šamanskih znanja i prakse zvanih Zakonik Altaja, koje se po principu kozmičkog poretka odnose na sva područja života, budući da je čovjek mikrokozmos u makrokozmosu, njih u posljednje vrijeme potvrđuju i neke znanstvene spoznaje.

Balkanski poluotok su jetra Zemlje
Gorski masiv Altaj u vedskoj je tradiciji mati svih naroda. Premda povijest kao kolijevku civilizacije navodi Egipat, Indiju, Kinu i Mezopotamiju, u vedama je kolijevka čovječanstva Altaj, a altajski jezik prajezik svih svjetskih jezika.
Planet Zemlja živ je organizam i, baš poput čovjeka, ima svoje organe: srce majke Zemlje je Altaj, glava je Afrika, noge su Sjeverna i Južna Amerika, bubrezi Australija i Atlantida, jetra su Balkanski poluotok, leđa Europa, želudac Kina, crijeva Indija, ruke su Arktik i Antarktik, slijepo crijevo je Sinajski poluotok, pluća su atmosfera, krvožilni sustav su rijeke.
Gorski masiv Altaj diže se među rijekama Jenisej i Irtiš, koje simboliziraju oca i majku. Altaj, koji vrši funkciju srca, opskrbljuje Zemlju živom duhovnom energijom kozmosa, daje srčanu svijest svjetskom ekosistemu i održava ravnotežu između pozitivnih i negativnih energija. Kroz svetu goru Beluha na Altaju Zemlja je pupkovinom povezana s univerzumom. Na Altaju leži temeljac genoma, odnosno informacijsko-energetski centar koji je povezan sa svim svetim gorama na Zemlji, tako i sa slovenskim Triglavom i našom Dinarom i vrhom Troglav.

Nadolazeće promjene
Kao vrhovna altajska kam Zinaida Tirisova Tanišejeva ima obvezu pisati, učiti i pripremati ljude na razdoblje velikih promjena. Tako je nastala Altaj jan, knjiga vedskih mudrosti i zakona o djelovanju kozmičkih i prirodnih snaga, koje su formirale i dale smisao životu na Zemlji. Shvaćanje djelovanja tih snaga ima esencijalno značenje za upravljanje vlastitim životom.
Njezino je djelovanje u zadnjih godina usmjereno u učenje kako da se pripremimo na nadolazeće promjene na Zemlji, da bismo mogli preživjeti i prijeći u novo razdoblje evolucije Zemlje.
Zinaida Taniševna Tirisova ili Ene bijik kam Seina 24. 2. 2016. u centru Galbanum, Jalovečka 1 u Zagrebu, od 18 do 20 sati, održat će predavanje "Drevna znanja naših predaka i njihova važnost za suvremenog čovjeka". Cijena predavanja iznosi 150 kn.
Sljedeća dva dana, 25. i 26. 2. 2016. na jezeru Peruča podno Dinare držat će seminar teoretskih znanja i praktičnih rituala aktivacija energija Troglava u koji je uključen i smještaj. Za više informacija kontaktirajte nas na dolje navedene kontakte.


Za sve informacije o predavanju i seminaru te za prijave, obratite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 099/2215 - 444, kontakt osoba Mario.

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: