UČITELJSKI TEČAJ KUNDALINI YOGE U HRVATSKOJ 2017

Treća generacija

Učiteljski tečaj Kundalini yoge namijenjen je ljudima koji osjećaju potrebu ući dublje u učenje Kundalini yoge s ciljem podučavanja, ali i onima, koji žele produbiti svoje dosadašnje znanje o yogi i tragaju za samospoznajom.

Program se temelji na širokoj znanosti o Kundalini yogi prema učenju Yogi Bhajana. Tečaj je certificiran od strane KRI (Kundalini Research Institute) i omogućuje članstvo u IKYTA (International Kundalini Yoga Assotiation)

ORGANIZATOR: Sat Amrit - Yoga studio Zaprešić i Prema Vama Centar

TERMINI UČITELJSKOG TEČAJA

I MODUL 21. 04. – 27. 04. 2017.
Dinamika i pedagogija u Kundalini yogi, asane

II MODUL 02. 09. – 07. 09. 2017.
Orijentalna /istočnjačka fiziologija

III MODUL 18. 11. – 24. 11. 2017.
Meditacija, učitelj i učenik, karma i zdravlje

YOGI BHAJAN
Yogi Bhajan, majstor Kundalini yoge je 1969. došao u SAD s misijom „Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike." Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini yogu, Yogu Svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječemo rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet).

Na temelju programa Aquarian Teacher u svijetu su školovane tisuće učitelja Kundalini yoge. Yogi Bhajan 1994. osniva IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) s ciljem širenja znanja o Kundalini yogi preko njenih učitelja.

KUNDALINI YOGA
Tradicija Kundalini yoge stara je nekoliko tisuća godina. Ova vrlo dinamična vrsta yoge sadrži široki spektar kriya (određeni slijed vježbi), meditacija i pranayame (tehnike disanja). Svaki se sat Kundalini yoge sastoji od kriye, duboke relaksacije i meditacije.

Prakticiranjem Kundalini yoge jačamo imunitet, živčani i endokrini sustav, te otpuštamo blokade, strahove i napetosti. Redovito prakticiranje donosi uravnoteženost i vitalnost.
Ova nam novostečena ravnoteža omogućuje opuštenije i smirenije suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

1. stupanj Osnove i buđenje Instruktor
Ž2. stupanj Transformacija Praktikant
3. stupanj Realizacija Učitelj

Moguće je završiti samo 1. stupanj odnosno 1. i 2. stupanj.

1. STUPANJ – INSTRUKTOR
Obrazovni program za instruktora Kundalini yoge namijenjen je usvajanju osnovnih načela i prakse Kundalini yoge, te stjecanju sposobnosti podučavanja Kundalini yoge, kriya i meditacija. Tečaj sadrži 200 nastavnih sati koji uključuju i 20 sati sudjelovanja na satovima Kundalini yoge kod certificiranih učitelja.

Kurikulum

• dinamika Kundalini yoge
• povijest i filozofija yoge
• orijentalna/istočnjačka fiziologija
• uvod u meditaciju
• karma i zdravlje
• jogijski način života (humanologija)
• kriye i asane
• duhovni put

Sadhana (yoga i meditacija u ranim jutarnjim satima) je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri preduvjet je za kvalifikaciju. Seva (nesebično služenje) sastavni je dio tečaja.

UČITELJI
Nirmal Singh iz centra Amar Das iz Beča.
Nirmal Singh podučava znanost o Kundalini yogi više od 15 godina. Lead Trainer je u okviru Kundalini Yoga Research Institute-a (KRI). Od svog prvog dodira s Kundalini yogom posvećen je učenju Yogi Bhajana i poticanju svih koji su spremni na duhovni rast i svjestan način života. Nirmal Singh također prakticira tehniku iscjeljivanja Sat Nam Rasayan.

CIJENA UČITELJSKOG TEČAJA
Cijena tečaja iznosi 1.250,00 €
Popust : 50,00 € za plaćanje cjelokupnog iznosa.
Popust: 100,00 € za bračne parove.
Troškove tečaja moguće je platiti u obrocima po dogovoru.

Tečaj je koncipiran cirkularno i moguće je uključiti se u bilo koji modul. Moduli se organiziraju na različitim lokacijama u Hrvatskoj u obliku "retreata" (povlačenja).
Troškovi smještaja i hrane (puni pansion) po modulu nisu uključeni u cijenu tečaja i podmiruju se za svaki modul zasebno prije održavanja pojedinih modula tečaja uplatom na žiro-račun. Cijena po modulu iznosi 450,00 eura.
Pohađanje pojedinačnih modula je moguće samo uz prethodni dogovor s voditeljima tečaja.

Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaženja na tečaj. U slučaju otkazivanja sudjelovanja dva tjedna prije početka tečaja, zadržava se 50% iznosa, a u slučajevima još kasnijeg otkazivanja, zadržava se cjelokupni iznos.

Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.
Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

091/444 4400 (Siri Sant Kaur - Silvana)
098/171 0504 (Sat Amrit Kaur - Cornelia)