UČITELJSKI TEČAJ KUNDALINI YOGE U HRVATSKOJ - 2018.

U tijeku je upis četvrte generacije polaznika škole za učitelje Kundalini yoge u Hrvatskoj s certifikatom KRI - Kundalini Research Institut.

Učiteljski tečaj Kundalini yoge namijenjen je ljudima koji osjećaju potrebu ući dublje u učenje Kundalini yoge s ciljem podučavanja, ali i onima, koji žele produbiti svoje dosadašnje znanje o yogi i tragaju za samospoznajom.

Program se temelji na širokoj znanosti o Kundalini yogi prema učenju Yogi Bhajana. Tečaj je certificiran od strane KRI (Kundalini Research Institute) i omogućuje članstvo u IKYTA (International Kundalini Yoga Assotiation)

TERMINI UČITELJSKOG TEČAJA

I MODUL 09. 04. – 15. 04. 2018.
Dinamika i pedagogija u Kundalini yogi, asane

II MODUL 08. 09. – 14. 09. 2018.
Orijentalna /istočnjačka fiziologija

III MODUL 17. 11. – 23. 11. 2018.
Meditacija, učitelj i učenik, karma i zdravlje

YOGI BHAJAN
Yogi Bhajan, majstor Kundalini yoge je 1969. došao u SAD s misijom „Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike." Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini yogu, Yogu Svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječemo rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet).

Na temelju programa Aquarian Teacher u svijetu su školovane tisuće učitelja Kundalini yoge. Yogi Bhajan 1994. osniva IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) s ciljem širenja znanja o Kundalini yogi preko njenih učitelja.

KUNDALINI YOGA
Tradicija Kundalini yoge stara je nekoliko tisuća godina. Ova vrlo dinamična vrsta yoge sadrži široki spektar kriya (određeni slijed vježbi), meditacija i pranayame (tehnike disanja). Svaki se sat Kundalini yoge sastoji od kriye, duboke relaksacije i meditacije.

Prakticiranjem Kundalini yoge jačamo imunitet, živčani i endokrini sustav, te otpuštamo blokade, strahove i napetosti. Redovito prakticiranje donosi uravnoteženost i vitalnost.
Ova nam novostečena ravnoteža omogućuje opuštenije i smirenije suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

1. stupanj Osnove i buđenje - Instruktor
2. stupanj Transformacija - Praktikant
3. stupanj Realizacija - Učitelj

Moguće je završiti samo 1. stupanj odnosno 1. i 2. stupanj.

1. STUPANJ – INSTRUKTOR
Program školovanja za instruktora Kundalini yoge namijenjen je usvajanju osnovnih načela i prakse Kundalini yoge, te stjecanju sposobnosti podučavanja Kundalini yoge, kriya i meditacija. Tečaj se sastoji od 200 nastavnih sati koji uključuju i 20 sati sudjelovanja na satovima Kundalini yoge kod certificiranih učitelja.

Kurikulum
• dinamika Kundalini yoge
• povijest i filozofija yoge
• orijentalna/istočnjačka fiziologija
• uvod u meditaciju
• karma i zdravlje
• jogijski način života (humanologija)
• kriye i asane
• duhovni put

Sadhana (yoga i meditacija u ranim jutarnjim satima) je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri preduvjet je za kvalifikaciju. Seva (nesebično služenje) sastavni je dio tečaja.

UČITELJI
Nirmal Singh iz centra Amar Das iz Beča i suradnici.

Nirmal Singh podučava znanost o Kundalini yogi više od 15 godina. Lead Trainer je u okviru Kundalini Yoga Research Institute-a (KRI). Od svog prvog dodira s Kundalini yogom posvećen je učenju Yogi Bhajana i poticanju svih koji su spremni na duhovni rast i svjestan način života. Nirmal Singh također prakticira tehniku iscjeljivanja Sat Nam Rasayan.

ORGANIZATOR: Sat Amrit-Yoga studio Zaprešić
PremYoga Studio-Prema Vama Centar

CIJENA UČITELJSKOG TEČAJA

Cijena tečaja: 1.250,00 €
Popust: 50,00 € za jednokratno plaćanje cjelokupnog iznosa.
Popust: 100,00 € za bračne parove.

Troškove tečaja moguće je platiti u obrocima po dogovoru.

Tečaj je koncipiran cirkularno i moguće je uključiti se u bilo koji modul. Moduli se organiziraju na različitim lokacijama u Hrvatskoj u obliku "retreata" (povlačenja).

Troškovi smještaja i hrane (puni pansion) po modulu nisu uključeni u cijenu tečaja. Cijena po modulu iznosi 450,00 eura.

Pohađanje pojedinačnih modula je moguće samo uz prethodni dogovor s voditeljima tečaja.
Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaženja na tečaj. U slučaju otkazivanja sudjelovanja dva tjedna prije početka tečaja, zadržava se 50% iznosa, a u slučajevima još kasnijeg otkazivanja, zadržava se cjelokupni iznos.
Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

091/444 4400 (Siri Sant Kaur - Silvana)
098/171 0504 (Sat Amrit Kaur - Cornelia)