Michael Harner „Put šamana“ – Osnovni seminar Core-šamanizma

Seminar ću voditi Nicole P. Drakulič Trninić, instruktorica i aktivna članica evropskog dijela neprofitne organizacije Foundation for Shamanic Studies.

Na osnovnom, iskustvenom seminaru/radionici sudionici se upoznaju sa core šamanizmom, univerzalnima ili skoro univerzalnima osnovnim metodama šamana, što je; mogučnost ulazka u nesvakidašnju realnost sa namjerom rješavanja problema i isceljivanja, stjecanja znanja.

Posobno mjesto na tom seminaru/radionici zauzima klasično šamansko putovanje, jedna od najzapaženijih vizionarskih metoda, koju je čovječanstvo koristilo u svrhu istraživanja skrivenih univerzuma, inače poznatih uglavnom kroz mitove i snove. Sudionici su, pomoču ravnomjernog bubnjanja i drugih tehnika za dostizanje šamanskog stanja svjesti, posvječeni u šamanska putovanja, pozvani da probude vlastite uspavane duhovne sposobnosti i da ponovo pronađu svoju vezu sa Prirodom.

Temelj Osnovnog seminara Core šamanizma je knjiga Michaela Harnera 'The Way of the Shaman'

Seminar traje dva dana i nakon obaveznog teoretskog uvoda slijedi praktični rad.

U subotu, 15.2.2020 počinjemo u 10.00 sati i radimo do 19.00 sati. Naravno sa kraćim pauzama za čaj, kavu. I duljom pauzom za ručak oko 13.00 sati.
U nedelju, 16.2.2020 počinjemo u 9.00 i radimo do 14.00 sati. Samo sa kraćim pauzama.

Struktura seminara:
Prvi dan poćinjemo sa teoretičnim uvodom, povjest šamanizma, šamanska kozmografija,... Slijedi praktički dio; šamansko putovanje uz zvuk monotonog ritma bubnja u Donji svijet, sa namjerom pronalazka vlastite Životinje moći, prvo za sebe onda u drugom dijelu i za drugoga. Upoznat ćete se sa divinacijskom tehnikom Kameniti Orakel Lakota Indijanaca i sa par jednostavnih a djelotvornih šamanskih metoda.
Drugi dan slijedi šamansko putovanje u Gornji svijet, sa namjerom pronalazka svog Učitelja, par manjih tehnika i za zaključak grupna metoda isceljivanja zvana Duhovni Kanu koju je M. Harner preuzeo od Coastsalish Indijanaca.
Seminar je poćetni, polaznici se upoznaju sa šamanskom kozmografijom, upoznaju svoje najvažnije duhovne pomočnike i nauče se samostalno šamanski putovati uz pratnju monotonih ritmova.
Bubanj nije potreban, isto tako ni zvečka. Uvijek imam koji sa sobom.


Treba vam karimat ili podloga za ležanje na podu, deka za pokrit se, jastuk, šal ili marama, da pokrijete oči za vrijeme šamanskog putovanja, teka i olovka za zapiske. A za Kameniti Orakel prirodni, neobrađeni kamen veličine grapefruita.

Na seminarima Foundation for Shamanic Studies za postizanje šamanskog ili promjenjenog stanja svijesti najviše koristimo bubnjeve i zvečke, ponekad pjevanje i ples.

Kraj održavanaja seminara:
Ulica Alessandra Manzonija 5 , 51000 Rijeka

Cijena seminara je 140,00 eur

Za više informacija i prijave
šaljite e-mail na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
zovite 098/ 409093, Nicole P. Drakulič Trninić
i pogledajte internetnu stranicu FSS:
http://www.shamanicstudies.net/
http://www.homoludens.si

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE.

Prijavite se ovdje Osnovni seminar Core-šamanizma