Femina Divina - dani otvorenih vrata

Sa nama imaš priliku njegovati svoje Cijelo Biće - svoju Kompletnu Ženu. 

Mi smo mjesto u kojem se svaka od nas osjeća kao kod kuće: sigurno i prihvaćeno. Mjesto gdje imamo priliku izmijeniti iskustva i naučiti jedna od druge. Mjesto gdje se dođemo „napuniti energijom“ – bilo kroz radionice, dodir, riječ ili tišinu.

Dani otvorenih vrata 5.4.-8.4.18.

05.04.18. – 08.04.18.

Dobrodošla si na besplatne konzultacije i informacije o našim zajedničkim aktivnostima od 12-18 sati u dane otvorenih vrata!

Molimo da se prethodno najavite preko donje prijavnice. Sva četiri dana od 18,30-21h održavat će se besplatne demonstracije grupnih radionica (po rasporedu ispod). Mjesta za radionice tokom Dana otvorenih vrata su ograničena, stoga vas molimo da se prijavite za samo jednu od radionica kako bi što više žena dobile priliku sudjelovati u istima. Nalazimo se u Vodnikovoj ulici, a nakon Dana otvorenih vrata (od 10.04.18.), počinjemo sa redovitim radom.


Volim svoje tijelo I.
05.04.18. (Čet) 18.30-21h – dani otvorenih vrata

Više od 95% žena svih dobi bar jednom u tjednu pomisli nešto negativno vezano za njeno vlastito tijelo. I dok su ovo poražavajući rezultati, čak i žene koje koje nebi ništa mijenjale na svom tijelu, često nisu “povezane” sa njime. Danas živimo “od vrata na gore”. Osjeti na našem tijelu su najpouzdaniji izvor informacija, a ipak, postale smo “tupe” na podražaje i osjećaje. Upravo to česti je uzrok što na vrijeme ne osjetimo znakove nekih velikih promjena/ anomalija. Pogled na vlastita tijela nekad je ne samo okrutan već i netočan: “Ti si premršav… Predebela.. Ružna…
Tko bi baš tebe pogledao??.. Zašto bi baš tebe izabrali??…” itd.

Tokom ove radionice prakticiramo dvije ključne stvari: počinjemo razumjeti od kuda dolaze i kako nadvladavamo destruktivne stavove; kao rezultat, budi se duboka povezanost s našim tijelom.

Iscjeljenje Žene u meni
06.04.18. (Pet), 18.30-21h – dani otvorenih vrata

Maternica je mjesto gdje nastaje život i kreativnost svijeta. Da i nema maternice kao fizičkog organa, ona je tu energetski, te predstavlja centar naše svijesti u tijelu. Kada je polje maternice zdravo, osjećamo se duboko prizemljene, prisutan je osjećaj pripadnosti, sigurnosti i obilja, a seksualna energija je balansirana; naš poslovni i privatni život cvate.
Kada je polje maternice neuravnoteženo (na primjer kroz traume, strahove, zlostavljanje, pobačaje, „moderno ropstvo“- financijske dugove), to se manifestira kroz bivanje u nezdravim vezama, nedostatku libida ili samopouzdanja, osjećaju nepripadnosti, fizičkim oboljenjima i slično.
Kroz radionicu ćemo koristiti razne alate i tehnike kako bi podigli energetski nivo maternice te povezali srčani i energetski centar trećeg oka. Moguće koristi se očituju u osjećaju pripadnosti, većem samopouzdanju, povećanoj kreativnosti i energičnosti, manjoj inkontinenciji, manjim menstrualnim bolovima i općenitog zdravlja u predjelu maternice, iscjeljenje emocionalnih rana vezane za spolne odnose, intimnost i ženstvenost i slično.

Žene i pisanje: Tokovi moje Rijeke
07.04.18. (Sub), 18.30-21h – dani otvorenih vrata

Za nas žene, kreativni nagon dolazi iznutra I zahtijeva od nas razigranost- otpuštajući ograničenja koja inače imamo i- otvaranje novim mogućnostima. Izraziti se pišući (pogotovo u periodima kada imamo osjećaj da ne znamo koji put je pravi) zahtjeva obraćanje pozornosti na proces (pojave I promjene), a ne na rezultat. Kada smo fokusirane na process kroz koji prolazimo, postajemo usmjerene na svoje Biće.
Na svakoj radionici pjesničkog izražaja donosimo drugačiju, zanimljivu temu u kojoj potičemo maštu, kreativnost ili pak izražavanje nečega što nosimo u sebi a zrelog da bude pretočeno u riječi. Pjesničko izražavanje nas nježno i neumoljivo „pročišćava“ jednom kada mu se iskreno posvetimo. Žene pišu jer znaju da riječi – kao i djela – imaju posljedice. Govoreći našu istinu je vrijedno rizika, jer kada se usudimo dati joj glas, svakodnevno mijenjamo svijet- na bolje

Metta meditacija
08.04.18. (Ned), 18.30-21h – dani otvorenih vrata

Visoko energetska vođena meditacija kojom se podsjećamo na božansku stranu sebe. Metta znači meditacija kojom razvijamo bezuvjetnu ljubav prema svim živim bićima. S Mettom je dobro početi od sebe- prvo sebi dati ljubav i razumijevanje i sve što mislimo da nam nedostaje. Na kraju, što možemo dati ako to nemamo ni za sebe? Svaka Metta radionica koju ćemo održati ima svoju namjeru/ nakanu: za samopouzdanje, suosjećanje i razumijevanje, ljubaznost i strpljenje i slično.


Više o našim aktivnostima pogledajte ovdje: http://feminadivina.com/usluge/
"Najveći projekt na kojem ćemo ikada raditi smo mi same!"

femina devina logo