Rad s dubokim tkivom i emocionalna anatomija

Rad s dubokim tkivom i emocionalna anatomija – seminar tjelesno orijentirane psihoterapije
19. - 20. svibnja 2018., 10 - 17 h (13 - 14 h pauza za ručak)
Verbasana Yoga Studio, Voćarska 8 (Kvatrić), Zagreb

Kome je namijenjen ovaj Seminar:

Svima koji žele više naučiti o sebi i novim metodama rada na tijelu. Posebnu korist mogu imati yoga praktičari i učitelji, medicinski i socijalni radnici, fizioterapeuti, treneri, psihoterapeuti, terapeuti masažom, plesni terapeuti ali i svatko tko želi učiti o mehanizmima funkcioniranja ljudskog tijela u odnosu na emocije.
Za sudjelovanje nije potrebno predhodno predznanje masaže, anatomije ili psihoterapije iako je plus.

O Seminaru:

Na ovom dvodnevnom seminaru naučit ćemo kako otkriti i osloboditi sadržaje iz dubinskog mišićnog tkiva i unutarnjih organa. Vježbat ćemo davanje tretmana i metodu samomasaže abdomena.

Emocionalna anatomija nam pomaže razumjeti gdje se spremaju neprorađeni sadržaji bez obzira na to da li se radi o fizičkoj traumi poput udarca, operacije, loma kosti ili istegnuća ili o tome da li su ti neizraženi i neoslobođeni sadržaji mentalno-emotivni čvorovi koje nismo bili u mogućnosti otpustiti u trenutku nastanka.

U životinjskom svijetu i kod djece se većina laganih traumatskih iskustava automatski oslobađa za vrijeme ili odmah nakon doživljavanja traume. Tako sam primijetio da kada grmi naš pas Tara se odmah počne tresti, sakrije se u kut i moglo bi se reći da njeni mišići automatski "izdrhte" doživljaj traume. Kad grmljavina prođe, ona se još neko vrijeme trese i onda odjednom kao da se ništa nije desilo, opet je smirena ili vesela. Tijelo je izgleda trešnjom otpustilo traumu iz mišića i raspoloženje se promijenilo. Moglo bi se reći da je emocija, (u ovm slučaju strah od grmljavine) trešnjom našla svoj put kroz tijela i psiha je odmah oslobođena pritiska.

Po mom promatranju vrlo je sličan proces i kod djece. Njihova reakcija na traumatsko iskustvo, recimo bolnog udarca je direktna i u stvarnom vremenu plakanjem ili vikanjem, obranom ili bijegom. Odmah nakon prestanka boli ili neugodnog podražaja, raspoloženje se brzo mijenja u prirodno stanje.

Mislim da je u oba slučaja jedan element odsutan, a to je mehanizam uvjetovanja koji koči prirodno izražavanje boli, fizičke ili psihičke u stvarnom vremenu. Nažalost kako teče proces formiranja onog što bi mogli nazvati "ja" unutar socijalne zajednice gdje su obrasci ponašanja regulirani učimo da je neprimjereno bilo gdje i bilo kada izraziti kako se osjećamo. Stoga se sadržaji skladište prvo u onom što bi mogli nazvati emocionalno tijelo, zatim u mišićima i naposlijetku i u unutarnjim organima uzrokujući potencijal bolesti.

Veliki mišići u tijelu i organi u području abdomen su idealno skladište takvih sadržaja koji su podržani povećanom zakiseljenošću tijela i toksinima iz npr. neprimjerene prehrane i onečišćenog zraka. U ova dva dana ovladat ćemo nekim od metoda gdje i kako locirati takve emocionalne sadržaje, kako ih pokrenuti, te potaknuti protok zaustavljenih energija prema njihovom oslobođenju.

svemir vrankoVoditelj: Svemir Vranko

"Nakon završenog studija pedagogije upoznao sam Jeffa Romanowskog, začetnika Romanowski metode koja se bazira na radu s dubokim tkivom i emocionalnoj anatomiji. S Jeffom Romanowski sam studirao 5 godina u Makronova centru u Zagrebu.
Taj studij terapeutskih vještina i želja za praksom me potakla da u San Franciscu završim i Diamond Light – School For Massage and Healing Arts kod Vajre Matusow, zatim da na Havajima prođem seminar zvukoterapije s Jonathanom Goldmanom pionirom zvukoterapije i kod osnivača Yumeiho metode Masayuki Saionjija iz Tokija i njegovog učenika Ige Sorina iz Rumunjske završim 3. terapeutski stupanj te japanske kiropraktike.
Nakon preko 20 godina prakse odlučio sam ovim Seminarom prenijeti nešto stečenih znanja i iskustava na ovom Seminaru."

Sudionici će na kraju Seminara dobiti Potvrdu o sudjelovanju.

Prijave: PREKO DONJE PRIJAVNICE

Kontakt:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Tel: 0923658087

Cijena Seminara: 690 kuna. Po prijavi na Seminar potrebno je uplatiti akontaciju od 200 kuna na žiro račun Verbasane. Ostatak po dolasku na Seminar.

Moguća je narudžba kvalitetnog vege obroka u subotu po cijeni od 40 kuna.

Foto credit Lea Dubedout by Unisplash

verbasana logo