KAKO SE OSLOBODITI OSJEĆAJA KRIVNJE I EMOCIONALNE UCJENE

Krivnja je životni teret s kojim je teško živjeti. U raljama krivnje čovjek je kronično nezadovoljan i iz dana u dan gubi samopoštovanje. Jedini lijek je život u sadašnjosti 

Osjećaj krivnje je okidač u depresiju.
U raljama osjećaja krivnje čovjek postaje kronično nezadovoljan, iz dana u dan gubi samopoštovanje, povlači se od svijeta te zatvara u sebe, što u konačnici rezultira depresijom Krivnja se pojavljuje kad nismo sposobni oprostiti ni sebi ni drugima. A taj duboki osjećaj krivnje nosimo u sebi još od djetinjstva.

Krivnja utječe na donošenje loših odluka, nakon čega se ponovno stvara osjećaj krivnje i tako u nedogled.
Kako osjećaj krivnje započinje u djetinjstvu, on se prenosi i na odraslo biće i ako se pozabavimo tim osjećajem, nosit ćemo taj ‘nepotreban’ teret cijelog života.

Krivnju prebacujemo na druge i na naš posao, na obiteljske odnose, društvenu angažiranost, prijateljske odnose, partnerske, roditeljske itd.

Osvrnuti ćemo se posebice na doba našeg djetinjstva u kojem je zaorana prva duboka brazda našeg osjećaja krivnje.

Na radionicu ćemo osvjestiti koliko nas je osjećaj krivnje oštetio, kako smo mu postali taoci i kako je korijen sveg našeg ponašanja zbog krivnje – duboki nedostatak samopouzdanja.

Kroz razumjevanje svojih osjećaja, što je ključ razumjevanja i osjećaja krivnje, i njegovih mehanizama u našem životu – otpustit ćemo osjećaj krivnje i manipulacije drugih nad nama vježbama otpuštanja, otklanjanja njegovih uzroka….

Radionicu vodi Lidia Černi:

NLP life coach, hipnoterapeut, član Međunarodne Alijanse Holističih Terapeuta (IAHT), predavačica i voditeljica brojnih tečajeva (oslobađanja od stresa, meditacije, samopouzdanja, pozitivnog mišljenja itd.) i radionica samorazvoja u kojem potiče osobnu izvrsnost svakog pojedinca.
Osnivačica i voditeljica Centra Pozitiva (Centra za pozitivne vrijednosti i osobnu izvrsnost)

Na radionuicu se OBAVEZNO treba prijaviti na 097 6830 310 ili na mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vikend radionica u Osijeku
KAKO SE OSLOBODITI OSJEĆAJA KRIVNJE I EMOCIONALNE UCJENE,
19. i 20. svibnja 2018. (sub.od 18-20 h nedj. od 11-13 sati) u prostoru Gradske četvrti Gornji grad, Trg. L. Mirskog 1. 

Foto: Photo by Ramdan Authentic on Unsplash