DAR LJUBAVI

Zapleši "ples života" s nama. Duboko i intenzivno iskusi intiman dar koji utjelovljuješ kao čovjek. Otvori svijest spoznaji da je tvoje doživljavanje tijela, tvoje kušanje života sveti čin. Okusi punoću pogleda, susreta, dodira… prisno se povezujući sa sobom i drugim, u pupajućem prostranstvu koje izniče iz grudi. Osjeti moć koja obnavlja život.

U ovom vikendu doživljavanja dubinski ćemo obnoviti doticaj sa samim sobom, kako bi prevladali ona uvjerenja koja nas sprječavaju da sebe shvaćamo kao DAR LJUBAVI. Posvetit ćemo se cjelovitoj tjelesnoj i psihičkoj regeneraciji te s velikom dozom strpljenja i nježnosti probuditi svoj osobni hram života, iz kojeg izvire naša životna snaga. Snaga pomoću koje se suočavamo s izazovima i možemo sagledati svoj život, takav kakav je.

ŽIVOT RASTE I OPLEMENJUJE SE KROZ DODIR
Biologija ljudskog dodira je vrlo složena. Kroz njega se miješa davanje i primanje podražaja te stvara povratna petlja (feedback): uzajamnost. U tom kontekstu dolazi do odziva na svim razinama našeg organizma (kognitivnom, neurovegetativnom, imunološkom, endokrinom itd.).

Dodir omogućuje povezivanje sa životnom energijom koja je kozmičke prirode. Na ljude uključene u iskustvo ima različite učinke: od kemijskih i električnih do metafizičkih (obogaćivanje života sa životom). Istraživanja su pokazala da doživljaj nježnosti aktivira dišni i krvožilni sustav, opušta kronične obrambene napetosti mišića te jača imunološki sustav.

Tjelesni susret koji se rađa tijekom Biodanze je potencijalno najtranscendentniji ritual življenja. Kroz njega se stvara nova energija koja ima drugačiju kvalitetu od individualne energije te može prouzročiti duboki preobražaj pojedinca.

Naša koža je prag čudesne tajne. Ona nema samo ulogu razdvajanja, nego i spajanja. Kroz dodir nabijen s bujajućom energijom pokazuje se nezaustavljivi protok životne sile, koja stvara, povezuje i potiče ka stvaranju još više života.

Od suštinskog je značaja da svoju kožu pretvorimo u organ koji je sposoban isijavati naš identitet. Preko mišića i kože, kao našeg iskonskog "posuđa", možemo se autentično povezati s drugim ljudima i svemirom te integrirati opsežnu količinu životne energije.

GOVOR POGLEDA KAO JEZIK BEZ GRANICA
Tihi jezik pogleda može voditi do ekstaze. U toj razmjeni nježne svjetlosti vrijeme više ne postoji – samo još beskonačnost. Emmanuel Levinas opisao je suštinsku povezanost koja nastaje kod gledanja u oči. Preko pogleda se povezuju dvije različite svetosti dvaju različitih ljudskih bića. Zajedno dostižu najvišu ekstazu, potpuno otkrivenje.

Pogledom je jednostavno izraziti čežnju ili erotičnost. Za izražavanje strasti nam ne trebaju riječi. Želju za nježnošću ili sjedinjenjem možemo izreći kroz pogled. Na taj način nastaje u govoru pogleda nekakav "privid", nekakav prostor neposrednog iskustva koji dijelimo između sebe i koji nam omogućuje da prenesemo ono što riječima nije moguće.

Naš vikend će biti vrijeme za duboko proputovanje po darovima života koje donosi blagonaklon, iskren odnos prema sebi i "bližnjem svom". Putovanje s Biodanzom će nas obnoviti sa sokom (eliksirom) života, u kojem ćemo se okupati i okrijepiti za nadolazeće vrijeme…


DAR LJUBAVI ćemo "otvarati" 8. i 9. prosinca 2018, u Češkom domu u Zagrebu, predvođeni našom Djevom Mrazicom, Natašom Kern, osnivačicom škole Biodanze u Sloveniji te dugogodišnjom strastvenom učiteljicom i plesačicom života. Njenim riječima:
Ja sam životni entuzijast. Susrela sam se s Biodanzom 2002. godine i od onda na dalje posvetila sam život širenju dobrobiti koje donosi ljudima. Više od četiri godine sam svakomjesečno putovala u Milano, gdje sam stekla zvanje učiteljice te kasnije i didaktičarke Biodanze. Mnogo puta tijekom školovanja sam imala priliku učiti od samog tvorca sistema, Rolanda Tora Aranede. U današnje vrijeme vodim redovne tjedne susrete u Sloveniji kao i tematske radionice u Sloveniji, Hrvatskoj (u sklopu Harmony programa na Pašmanu), Austriji i drugim okolnim zemljama te vodim i koordiniram rad slovenske škole osposobljavanja za učitelje Biodanze. Moje dosadašnje specijalizacije su Biodanza s djecom i adolescentima, Biodanza s glinom, Identitet i 4 elementa te Biodanza u prirodi.

Radionica će biti vođena na engleskom jeziku, uz prijevod na hrvatski. Puna cijena je 100 eura, cijena za rane prijave do 18. studenog 75 eura, radna cijena 50 eura. Broj mjesta je ograničen.

Prilikom prijave potrebno je poslati podatke: ime i prezime, adresu, e-mail adresu i broj telefona te uplatiti nepovratni depozit od 25 eura, u kunskoj protuvrijednost na dan uplate:
IBAN: HR9423600001101716918
Udruga Ars.Polis
Anke Butorac 9
52440 Poreč
OIB: 80097360122

Za informacije i prijave pišite mi na jana[mankić]ars.polis.hr ili zovite na +385 91 1860 514.
Nisam non-stop dostupna ali javit ću se u razumnom roku... ;) Jana