TIME TRAVEL - Regresoterapija

TIME TRAVEL - Regresoterapija

Bjelovar 2.4.-3.4.
Makarska 6.4.-.8.4.
Split 9.4.-10.4.

Regresoterapija je vrlo osoban i nježan oblik terapije koja se fokusira na rješavanje značajnih događaja iz prošlosti za koje se vjeruje da ometaju mentalnu i emocionalnu dobrobit neke osobe.

Terapeuti koji se bave ovim pristupom vjeruju da ljudi koji traže pomoć zbog problema u odnosima, depresije, fobija, i mnogih drugih poteškoća u svakodnevnom životu, mogu vidjeti poboljšanje svog stanja ponovnim proživljavanjem ranijih iskustava koja su utjecala na razvoj ovih problema.

Regresoterapija se prvenstveno razvila iz teorije i tehnika hipnoterapije i psihoanalize, s naglaskom na otkrivanju detalja prošlih događaja kako bi se riješilo trenutno narušeno mentalno ili emocionalno stanje osobe. Popularnost hipnoterapije i psihoanalize porasla je pedesetih godina prošlog stoljeća kada je područje psihologije počelo prihvaćati uvjerenje da je prošlost bila uzrok previranja u životima ljudi.

Sigmund Freud, koji je razvio koncept dovođenja nesvjesnog u svjesno, bio je istaknuta osoba tijekom rasta psihoanalize, a mnoge od njegovih ideja bile su osnova za razvoj regresoterapije. Morris Netherton, 1978. godine objavio je prvu knjigu na polju regresoterapije „Past Lives Therapy“ („Terapija prošlih života“) , a svoju teoriju regresoterapije predavao je širom svijeta. Brian Weiss, koji je zaslužan za kontinuirani razvoj tehnika regresoterapije od 1980.-ih, još je jedna istaknuta osoba na tom polju.

Regresoterapija smatra da dok se osoba kreće kroz život, sakuplja uspomene koje se zatim pohranjuju u umu. Neka od tih sjećanja dostupna su svjesnom umu, dok ostala sjećanja mogu ostati u podsvijesti. Iako podsvjesnim sjećanjima nije moguće izravno pristupiti, ona još uvijek mogu imati značajan utjecaj na čovjekov razvoj i sposobnost funkcioniranja u svakodnevnom životu.

Regresoterapija se fokusira na problematične aspekte u čovjekovom životu s ciljem utvrđivanja uzroka negativnih emocija.

Postoje dvije vrste: regresija sadašnjeg života i regresija prošloga života.
Regresija sadašnjeg života namijenjena je rješavanju situacija koje su se mogle dogoditi tijekom djetinjstva ili u slučajevima kada je potrebno da se sjetimo nekog potisnutog dijela života.

Regresija prošlog života može biti transformativni i osnažujući proces za bilo koga, vjerovao li on u prošle živote ili ne. Neki odluče vjerovati da um stvara vlastita odvojena iskustva kako bi se bavio izazovnim pitanjima i stekao uvid sa sigurne udaljenosti. Drugi vjeruju da se dotaknemo kolektivnog nesvjesnog kad pristupimo sjećanju iz prošlog života. Bez obzira, regresija prošlog života duboko je iscjeljujuća.

Regresoterapeut pomaže osobi da uđe u opušteno stanje svijesti uz pomoć tehnika disanja i opuštanja. Uloga terapeuta nakon toga postaje vođenje i olakšavanje procesa regresije dok osoba zatvorenih očiju glasno odgovara na pitanja o prošlom značajnom iskustvu, potičući je da bude što detaljnija o svojoj okolini i svim osjetilnim i emocionalnim podražajima koji se eventualno pojave u procesu. Vjeruje se da kroz ovaj proces osoba može pristupiti svojoj podsvijesti i izolirati emocije povezane s prošlim događajem.

Jednom kada se te emocije izoliraju i dovedu u svjesni um, terapeut i osoba mogu početi pronalaziti moguće načine koji mogu imati štetan utjecaj u današnjem životu.

Regresoterapija se dugi niz godina vrlo uspješno bavi prizivanjem „izgubljenog vremena“ u čudnovatim susretima sa nepoznatim bićima/pojavama/objektima, a zatim i integriranja takvog nesvakidašnjeg iskustva koje je klijent doživio. Kao članica Društva za ufološka i astroarheološka proučavanja "Polaris" poseban interes mi je raditi i sa osobama koje su „izgubile vrijeme“.
______________________________________
Kontakt:
099/3017310 (mob & whatsapp)
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
https://www.facebook.com/timetravel69

Terapija je isključivo individualna (1 na 1) i odvija se uz predviđene epidemiološke mjere. Također, terapija je uspješno izvediva i preko videopoziva (zoom/skype).


alternativni-oglasni-centar-2

Želite možda oglasiti svoju radionicu, tečaj, predavanje, proizvod ?
Za samo 140 kn po objavi možemo kvalitetno promovirati vašu vijest.
Pošaljite nam upit na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Više o našim mogućnostima možete vidjeti ovdje.