NOVO U CENTRU GRADA | CHI KUNG (QI GONG) – terapijski 40 do 60+

CHI KUNG (QI GONG) su drevne kineske iscjeljujuće vježbe bazirane na principima, učenjima i saznanjima Tradicionalne kineske medicine. Unapređuju naše fizičko i mentalno zdravlje.
Danas u blagodatima ovih vježbi uživaju milijuni ljudi diljem svijeta i sve češće se uvode kao praksa u poduzećima, bolnicama i školama, jer pored medicinskog učinka doprinosi boljem općem raspoloženju i motivaciji na svim razinama.

Chi Kung je manje poznat na našim prostorima od Tai Chi-a, premda se Tai Chi razvio kasnije iz Chi Kunga u kompliciranije sekvence točno određenih pokreta s naglaskom više na borilački aspekt. Prema nekim saznanjima Chi Kung postoji najmanje 4000 godina i nudi oko 3000 formi svrstanih u 3 stila ovisno koji aspekt više njeguju – medicinko terapijski, borilački s naglaskom na fizičku snagu i disciplinu ili spiritualni (povezivanje s božanskom energijom kroz specifične meditacije).

Chi (Qi) u prijevodu znači energija, a Kung (Gong) pokretanje. Laganim pokretima u pravilnij posturi uz duboko i pravilno disanje, fokus i vizualizaciju pokrećemo unutarnji Chi, balansiramo energiju u tijelu i uklanjamo razne blokade revitilazirajući tako cijeli organizam, mišićni i koštani sustav, organe i živčani sustav.

ChiKung vježbama poboljšavamo fleksibilnost, držanje, snagu i ravnotežu. Na razini živčanog sustava povećavamo memoriju i koncentraciju, uklanjamo umor i stres, ublažavamo anksioznost i depresivna stanja, ili mentalnu hiperaktivnost smirivanjem uma.

Ako na fizičkoj razini imate problema s artritisom, visokim tlakom, cirkulacijom, bolovima u kralježnici, bubrezima, dišnim putevima, ChiKung može pomoći.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku. Poboljšajte kvalitetu svog života.

13.veljače i 27.veljače 2024.
12.ožujak i 26.ožujak 2024.

19:00 – 20:00 sati

na adresi:
TRG HRVATSKIH VELIKANA 2/1
(prostor MO Hrvarski narodni velikana)

Ponesti papuče, udobnu obuću za dvoranu.

Radionica se održava na principu donacija prema osjećaju, želji i mogućnostima.

Udruga VIA CREATIVA, Zagreb
Info: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel. 095/5200 387

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam