Radionica TRE-a sa zvukom

Naše tijelo posjeduje urođeni mehanizam za otpuštanje viška stresa i napetosti - ono to radi kroz trešnju, tremor, drhtanje, vibracije - što kod životinja svakodnevno mogu primjetiti svi koji posjeduju kućne ljubimce. Problem je što smo mi ljudi većinom odgojem i društveno uvjetovani da taj mehanizam kočimo jer drhtanje i trešnju najčešće doživljavamo kao slabost i strah.

Time zapravo onemogućujemo tijelu da se oslobodi viška stresa i napetosti, a ono ga onda posprema u mišiće što osjećamo kao stisnutost, ukočenost, kronični spazam mišića i sl. Na radionici ćemo raditi vježbe istezanja koje ciljano naprežu i istežu određene skupine mišića kako bi probudili i potaknuli ovaj prirodni mehanizam te dopustili tijelu da se kroz vibracije oslobodi viška napetosti iz mišića, fascija i živčanog sustava što najčešće dovodi do dubljeg umiranje i povezanosti sa samim sobom. Naučit ćemo kako pokrenuti, ali i zaustaviti vibracije vračajući kontrolu sebi i povečavajući kapacitet za nošenje s budućim stresom.

Ovaj put ćemo proces potaknuti i zvukoterapijom. Ljekoviti učinak zvuka i vibracija različitih instrumenta poznat je do davnina te znanstveno dokazan, a vibracija zvuka može imati snažne dobrobiti za naše tijelo. Dakle, na radionici ćemo kombinirati dvije vrste vibracija – naše unutarnje vibracije tijela kojim se tijelo oslobađa onoga što mu je viška te vibracije vanjskih zvukova koje dodatno potiču umiranje živčanog sustava, vraćanje u balans i iscjeljivanje. S tim ciljem, na radionici će nam se pridružiti Antun Cerovečki koji je završio nekoliko edukacija iz područja zvukoterapije, praktičar je Peter Hess zvučne masaže i terapeut Centra Snaga namjere koji istražuje zvuk kao metodu rada s tijelom.

Za radionicu nije potrebno nikakvo predznanje niti posebna fizička sprema.

Vrijeme: nedjelja 18.02.24. u 18 sati
Mjesto: Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1, Zagreb
Cijena: 35 eura
Mjesto je rezervirano uplatom iznosa u cijelosti. Otkazivanje dolaska uz povrat novca je moguće do 16.02.24.
Upute i prijava: https://forms.gle/28JXNC8cWdctBaii8
Više o TRE-u: https://youtu.be/Cre_xwI3Oxg

O voditelju: Marin Tomaš je certificirani TRE provider po metodi Davida Bercelija i punopravni član EABP-a (European Associatin for Body Psychotherapy) koji ima svoju privatnu praksu tjelesno orijentirane terapije u Zagrebu. Pored TRE edukacije završio je 6-godišnje školovanje u Centru za intergrativni razvoj za tjelesno orijentiranog terapeuta, školu obiteljskih konstelacija pod vodstvom Svjetlane Bukovec te terapeutski trening koherentne tjelesne psihoterapije u Centru Snaga namjere

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam