Holotropsko disanje – intenzivna radionica s Tavom Sparksom

Pozivamo vas na jedinstvenu iskustvenu radionicu!

Grof Transpersonal Training
Holotropsko disanje – intenzivna radionica s Tavom Sparksom
22. – 27. 06. 2014. Otočec ob Krki, Slovenija

SPIRITUAL EMERGENCY:
Prihvaćanje neočekivane transformacije
Razumijevanje i tretiranje psihospiritualnih kriza

Psihička stanja koja se najčešće dijagnosticiraju kao psihoze ili drugi oblici mentalnih bolesti, u mnogim slučajevima su zapravo psihospiritualne krize (Spiritual Emergency), tj. zahtjevni stadiji zapravo pozitivnih transformacija osobnosti i duhovnog otvaranja.
Ove psihospiritualne krize se rutinski etiketiraju kao psihijatrijski poremećaji i nekritički se tretiraju supresivnim lijekovima i hospitalizacijom.


No, ako se pravilno razumiju i podržavaju, ova duboko transformativna stanja mogu rezultirati emotivnim i psihosomatskim iscjeljenjem i smislenim psihološkim i duhovnim rastom.
"Spiritual Emergency" je izraz koji su sročili Christina i Stanislav Grof, i zapravo je igra riječi koja reflektira dvoznačnu prirodu ovog procesa; sugerira element krize (emergency - hitnost), a također i priliku za izranjanje (emerge – izroniti, pojaviti se), za uzdizanje na višu razinu psihološkog funkcioniranja i duhovne svjesnosti.
Razumijevanje psihospiritualnih kriza je jedan od glavnih doprinosa holotropske perspektive.
Bez obzira da li imate profesionalni interes za rad s ljudima u transformacijskim krizama, ili vas primarno zanima osobni rast, ovaj modul nudi bogato iskustvo i vrijedne informacije.
Osim razlikovanja psihoza i psihospiritualnih kriza, također ćemo istražiti vrlo praktične aspekte toga tko, u ovakvim vrstama krize, može imati dobrobiti od holotropskog disanja i kako najbolje raditi s tim ljudima u njihovim krizama.
Ova radionica uključuje diskusiju koncepta Spiritual Emergency, njegovih manifestacija i oblika, povijesne i antropološke perspektive, strategije tretiranja i rada s obitelji i prijateljima.

U šest intenzivnih dana dobit ćete i osobni doživljaj holotropskog rada kroz četiri iskustvene sesije holotropskog disanja.
Ova radionica je otvorena za sve, nije potrebno prethodno iskustvo s Holotropskim disanjem.
Također, ovo je i obavezni modul GTT certificirane edukacije za facilitatore Holotropskog disanja.

Voditelj seminara:

Tav Sparks je predavač, konzultant i pisac s više od 25 godina iskustva terapeutskog rada u izmjenjenim stanjima svijesti.
Od 1990. bio je jedan od voditelja Grof Transpersonal Training (GTT), jedine organizacije u svijetu koja certificira facilitatore holotropskog disanja. Zajedno sa suprugom Cary, direktor je je GTT organizacije, i vodi i nadgleda mrežu radionica i seminara u cijelom svijetu.
Kao predavač, Tav je poznat po jedinstvenoj sposobnosti da zadrži vašu pažnju i predavanja učini ne samo dubokima, već i zanimljivima.

Ako želite dodatne informacije, slobodno nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.

VAŽNO! Za prijave do 15.5. osiguravamo značajan popust!

Registrirati se možete ovdje: http://www.spiritualcrisis.info/hr/


Upišite se ovdje na naš newsletter listu: