ELEKTRIJADA

MEĐUNARODNO NATJECANJE STUDENATA ELEKTOROTEHNIKE

Elektrijada, međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehnike, već 57. godinu za redom okuplja najbolje studente s dva glavna cilja, kako bi što bolje predstavili fakultete s kojih dolaze te kako bi se studenti povezali s kolegama koji studiraju na drugim fakultetima u regiji. Ovogodišnje izdanje Elektrijade održat će se u razdoblju od 20. do 25. svibnja u Crnoj Gori, Budvi - Bečićima. Kroz pet dana studenti zagrebačkog FER-a imat će priliku družiti se s više od 1500 studenata iz ovog dijela Europe te vratiti titulu najboljeg fakulteta u ukupnom plasmanu.

Oko 250 studenata FER-a će se ove godine natjecati u 14 znanstvenih i 8 sportskih disciplina. Kako bi ostvarili što bolji rezultat pomažu im mentori koji su već započeli s pripremama za navedeno natjecanje. Iako su prošle godine zadržali titulu najboljih u sportu, u znanju te generalnom plasmanu bili su drugi. Uspjeh FER-a na prijašnjim Elektrijadama rezultat je kvalitetnog nastavnog programa, izvrsnosti profesora i marljivosti studenata.

Elektrijada zavidnu popularnost među studentima postiže odličnom atmosferom, veselim i opuštenim duhom, ali i zdravom dozom konkurencije te željom za pobjedom. Također, svrha ovog okupljanja je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sport popularizirati sveučilišni sport i potaknuti druženje među studentima.

Uprava zagrebačkog FER-a od početka je pružala financijsku, organizacijsku i moralnu potporu svojim studentima i zaposlenicima – profesorima i asistentima – koji pripremaju natjecatelje tijekom godine, sudjeluju na natjecanju te se povezuju sa zaposlenicima drugih fakulteta. Kako bi odlazak i boravak bio moguć, zaslužni su naši sponzori, kojima se i ovim putem Odbor za znanstvena i sportska natjecanja zahvaljuje!

http://www.fer.unizg.hr/elektrijada