Šumski Kuhar Bistro - prvi hrvatski vege-raw-fast-food restoran

Šumski Kuhar Bistro - prvi hrvatski vege-raw-fast-food restorana s jelima i pićima od konoplje i samoniklog bilja u Tkalčićevoj 7, Zagreb. Vrata restorana službeno se po prvi puta otvaraju 1. prosinca (ponedjeljak) 2014. u 12.00 sati.

Torta-od-menteAnton Rudan (poznatiji i kao Lovac na samoniklo bilje), voditelj projekta, idejni začetnik, kuhar, fotograf, snimatelj... nakon petogodišnjeg off-road restorana, koji je kuhao, pržio i miksao diljem zemlje po svim velikim, renomiranim glazbenim festivalima, od Ultra Europe-a u Splitu pa do Outlook festivala u Puli, napokon se sa svojim uhodanim i vještim timom odlučio smiriti i fiksirati u jednu točku - otvaranjem restorana "Šumski Kuhar" u središtu Zagreba.

Na temelju svojeg dugogodišnjeg iskustva, niza edukacija i prvenstveno ljubavi prema samoniklom bilju te njegovog iskorištavanju u prehrambene i edukativne svrhe, Rudan i tim osmislili su, kreirali i isprobali stotine recepata koje ćete svakodnevno moći pronaći na bogatom jelovniku Šumski Kuhar Bistroa.

Šumski koncept restorana sastoji se od četiri cjeline, kao što su sirovi program (raw-food), brza hrana (fast-food), dnevna ponuda jela (daily menu) i à la panj (à la carte), a sve to bit će nadopunjeno raznovrsnim zdravim i svježe cijeđenim sokovima (od koprive, gljiva, breze...), neobičnim pivima, kupinovim vinom, mlijekom od konoplje, ekološkim kavama, ali, naravno i, slasticama te integralnim kruhom i pecivima.

Hvala na pažnji.

Veselimo vam se!


Šumski Kuhar Bistro
Tkalčićeva 7, Zagreb
mob: +385 (0)91 2108 108
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
w: www.sumskikuhar.com
f: facebook.com/sumskikuharbistro
ig: sumskikuhar

 

Rezanci od tikvicaIma još.....

 

VIZIJA

Cilj i vizija restorana Šumski Kuhar je pružiti priliku gostima da se kroz našu hranu povežu s izvornim, drevnim samoniklim i ljekovitim namirnicama poteklima direktno iz prirode.

AKTIVNOSTI

Većinu biljaka, za potrebe restorana beru nezaposlene žene s područja posebne državne skrbi, a koje su tokom godine završile tečaj i postale prve certificirane beračice samoniklog bilja u Hrvatskoj. Bilje se bere na netaknutim područjima, odnosno koje nikada nije bilo izloženo industrijalizaciji i prometno je nerazvijeno. Upravo u tim predjelima, nakon rata, vrlo je malen broj ljudi ostao živjeti tako da je bilje iz tog razloga vrhunski čisto i zdravo.

U restoranu pripremamo veliki broj jela i pića od konoplje koja se uzgajala od davnina na ovim prostorima, a sad se vraća na velika vrata kao svojevrsni spas domaće poljoprivrede i gospodarstva. Želja nam je ta drevna jela, koja su pripremale naše bake i prabake, približiti današnjem, modernom čovjeku.

Tu je i kopriva kao kraljica samoniklog bilja te njezina vrhunska ljekovitost koja se slavi već tisućama godina. U restoranu će se moći kušati u obliku čajeva, sokova, u pitama i juhama te naravno i u svježoj, sirovoj varijanti.

U proljetnim mjesecima očekuje nas i veliki broj raznovrsnih, sezonskih biljaka koje će postati sastavnim dijelom naših raznovrsnih recepata što za detoksikaciju, što za obnovu i revitalizaciju organizma nakon zime.

Juha od ljesnjaka i mrkveOSOBLJE

Recepte, osim samog osnivača, vlasnika, začetnika ideje, edukatora, fotografa, snimatelja, lovca na samoniklo bilje, Antona Rudana, priprema i nekoliko vrhunskih kuhara s dugogodišnjim iskustvom u pripremi zdrave hrane. Jedan od njih je i Darko Jurić, holistički orijentiran savjetnik za zdrav život i sirovu hranu, autor i raw-food chef. U restoranu će vas dočekati i ljubazno, educirano osoblje, naše šumske vile koje će vas najprije očarati svojom ljepotom, a zatim prekrasnim, raznovrsnim okusima jela i pića koja će vam servirati.

RADNO VRIJEME RESTORANA

Pon-Sub: 10 - 23 sata

Doručak: 10 - 12 sati
Ručak: 12 - 18 sati
Večera: 18 - 22 sata
Večernji program: 20 - 23 sata

Kako bi pokazali da se u restoranu može istovremeno zabaviti te kući otići zadovoljnih osjetila, pokrenuli smo i večernji program namijenjen opuštanju te ugodnom druženju uz večeru, kvalitetnu svirku, predavanja, prezentacije i izložbe. Šumski Kuhar Bistro postat će tako vaše omiljeno mjesto za izlazak gdje ćete ponešto naučiti o zdravlju, prirodi i hrani kao ekstenziji ljubavi i prijateljstva.

PODRŠKA

One koji su već upoznati prednostima ovakve prehrane, ljubazno molimo da nas podrže promocijom, ali i vlastitim iskustvom, odnosno da nas posjete u restoranu što češće, i u društvu prijatelja, kako bi zajedno isprobavali nova, ukusna, zdrava i ljekovita jela, ali i kako bi razmijenili iskustva na različitim radionicama koje ćemo svojevremeno održavati, a prethodno najaviti.

MISAO VODILJA

Zdravlje je najveće bogatstvo!

 sumski kuhar5-281114