Pomozite djeci s tumorima !!!

Upoznajte se s zajedničkim projektom udruge „NINA" i tvrtke Apel.

Udruga „NINA" nastoji pružiti svekoliku pomoć obiteljima djece koje se suočavaju s malignom bolešću. U usporedbi s tumorima kod odrasle populacije, tumori u djece nisu česti. Svake godine (u prosjeku) od raka u RH oboli više od 20.000 odraslih osoba.
Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u RH je od početka 2001. godine do kraja 2007. godine od neke vrste tumora oboljelo ukupno 1315 djece i mladih u dobi od 0 do 19 godina. To u prosjeku godišnje iznosi 188 novo oboljele djece i mladih.

Dječji tumori znatno se razlikuju od tumora od kakvih obolijevaju odrasli. Javljaju se u raznim dijelovima tijela, pod mikroskopom izgledaju drukčije i različito reagiraju na terapiju. Stopa izlječenja u dječjoj populaciji znatno je viša od one u odraslih, tako da je danas moguće potpuno izliječiti čak 70 do 90 % posto oboljele djece, ovisno o vrsti tumora. Želja nam je pomoći kako bi se sva roditeljska snaga mogla usmjeriti na pružanje podrške djetetu i kako bi se izbjegle dodatne poteškoće vezane uz liječenje, često psihičke, ali i materijalne prirode.

Apel svoje poslovanje orijentira na područje zastupanja i oglašavanja. Iznimne rezultate pokazali smo u organizaciji i provedbi volonterskih projekata usmjerenih djeci s malignim oboljenjima. Zajedničkom suradnjom Udruge „NINA" i Apel-a provodimo kampanju diljem cijele Hrvatske kojom se kroz prodaju majica s logom Udruge „NINA" prikupljaju sredstva za pomoć samoj Udruzi i njezinim članovima.

Tko i jednom posjeti dječju onkologiju dugo se pita - kako pomoći?!?

Pružanje adekvatne skrbi za djecu oboljelu od malignih bolesti trebao bi biti jedan od prioriteta svakog društva, osobito danas kada statistike pokazuju trend povećanja oboljelih od dječjih tumora. Po život ugrožavajuća bolest postavlja velike zahtjeve za djecu i njihove roditelje i može uzrokovati traumu i poteškoće u prilagodbi na novu životnu situaciju. Vrlo je bitno prepoznati potrebe i probleme takvih pacijenata i njihovih obitelji kako bi im se mogla pružiti adekvatna pomoć. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Članovi udruge „NINA" su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti.

ninaiapel majice

Uključiti se možete kupnjom majica sa porukom Udruge „NINA" Ono što nudimo Vama koji želite pomoći i uključiti se u ovaj hvalevrijedan projekt je apliciranje Vašeg loga na istu tu majicu što se dodatno NE naplaćuje. Tako Vam te majičice mogu poslužiti kao reklama, radna odjeća ili poklon poslovnom partneru.
U kampanji možete sudjelovati i osobno. I jedna majica je velika pomoć.

Cijena jedne majice je 75 kn +PDV (muške, ženske i dječje majice), a uključiti se možete kroz kupnju majica. Kupnjom 10 majica ili više, Udruga „NINA" uvrstit će Vas na popis donatora na svojoj internet stranici kako bi Vam se još više zahvalila na Vašem velikom srcu.

Narudžbu možete ostvariti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili na broj telefona: 099 450 2385

Obavezno posjetite i web stranicu: www.udruga-nina.hr na kojoj se nalazi više o ovoj kampanji i samoj udruzi „NINA"

ninaiapel