Advent na drukčiji način

 "Advent na drukčiji način" je večernji tematski kulturno turistički obilazak centra grada, koji sudionicima priča zanimljive crtice i anegdote o starim adventskim običajima i načinu života u prošlosti Zagreba. 

Uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba, program Vam donosimo 5. godinu za redom. Želimo Vam ispričati priču na drukčiji način; tako je naš program istovremeno zabavan, edukativan i u skladu sa svečanom i radosnom atmosferom Zagreba u adventsko vrijeme.
U tijeku inspirativne šetnje gradom,saznat ćete primjerice, tko je napravio prve jaslice, kako su se stari Zagrepčani gostili za Božić te kako su se grijali za jako hladnih zima, što je ustvari božićnica, što Kokošjevo ili Herodoševo i slično.
kostimirana-vodicica-advent-na-dr-nacin-sjaj-manjaIspričati ćemo vam i druge zanimljivosti poput toga kako su u prošlosti izrađivali klizalište u starom Zagrebu, gdje se nalazilo prvo klizalište u gradu? Gdje se bilo najbolje sanjkati u gradu, što bi Zagrepčani radili s viškom snijega, kako su se darivali i mnoštvo drugih zanimljivih priča. Božićno drvce je danas jedno od glavnih simbola Božića, ali to nije uvijek bilo tako, doznajte dugi put koji je bor prošao da bi se našao u svakom obiteljskom domu. Zbog nekih poganskih utjecaja u kršćanstvu, kraj godine i ovaj blagdan imaju neka mistična svojstva, pa ćete doznati zašto su ovo vrijeme ljudi najčešće pokušavali gledati u budućnost?
Kako bi božićno vrijeme pamtili po lijepim trenucima provedenim zajedno s obitelji ili prijateljima, sudionicima smo omogućili da kući ponesu rukom rađen ukras kao podsjetnik na obilazak i doživljaj.

Okupljanje i polazak ispred Turističkog info centra na Trgu bana J.Jelačića. Termini održavanja  od 2.-18. prosinca 2016
petkom, subotom i nedjeljom na hrvatskom jeziku od 18-19:30h
petkom, subotom i nedjeljom na engleskom jeziku od 16-17:30h

Za obilaske na hrvatskom, radi ograničenog broja mjesta je potrebna rezervacija na mob 091 554 2020 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Cijena za individualne posjetioce je 85,00 kn po osobi. Obitelji s dvoje i više djece, ne plaćaju ulaz za jedno dijete.
Za grupne posjete se program se organizira u bilo kojem drugom terminu po dogovoru, na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku.

Više informacija je dostupno na web adresi www.omnesartes.net i facebooku, Instagram: ADVENTZGDRNACIN

advent-7