Sigurna zaštita kože uz Olival

                                                                                                           Foto: autor Kaponia Aliaksei
Zaštita kože od štetnih sunčevih zraka neupitna je, ali osim za vrijeme odmora i direktnog izlaganja suncu, potrebno ju na njenu zaštitu misliti i ranije, već za vrijeme prvih toplih dana izlažući kožu suncu postepeno.

Posljedice neopreznog izlaganja kože suncu su melanom, ali i fotostarenje kože koje nastaje zbog prekomjernog sunčanja. Rezultati toga su i prijevremene bore, tanka i suha koža. Fotostarenje se ipak može izbjeći pravilnom uporabom kvalitetnih proizvoda za sunčanje i zaštitom kože većim zaštitnim faktorima, osobito na početku sezone. Tijekom ljeta, kada se razvije tolerancija na sunce i dobije zdrava podloga, dobri su i proizvodi s nižom zaštitom.

Zabluda je da preplanulu kožu ne treba štititi. Iako je manje osjetljiva na sunce, preplanula koža također traži zaštitu, a potrebno je pripaziti i na količinu koja se nanosi na kožu jer ukoliko nanesete pretanki sloj UV zaštitni filteri ne mogu u potpunosti djelovati.

Kako bi vaša koža dobila pravilnu zaštitu i hranjive sastojke nova Sun linija iz Olivala sadrži preparate bogate prirodnim sastojcima te upotpunjene zaštitnim faktorom.

olival-sun-milkOlival SunMilk sa zaštitnim faktorom 30 i 50 i SunCream za lice sa zaštitnim faktorom 30 namijenjene su osobama svjetlije puti, dok će tamniju put prilikom izlaganja suncu odlično zaštititi preparati sa zaštitnim faktorom 15 i 20. Svi proizvodi su vodootporni i sadrže kombinaciju mineralnih i kemijskih filtera koji pokrivaju UVA i UVB spektar sunčevih zraka. Vrlo su ugodnog mirisa kokosa, a korištenjem novih generacija emulzija u formulaciji je postignuta znatno lakša i bolja razmazivost mlijeka, što ujedno skraćuje i vrijeme pripreme kože za izlaganje suncu. Preparati sadrže ekstra djevičansko maslinovo ulje, kakao maslac i pčelinji vosak radi kojih ju ujedno i hrane, regeneriraju i djeluju na njenu dubinsku hidratizaciju .

Nakon sunčanja kožu je potrebno nahraniti, a SunSOS losion osim što će smanjiti iritaciju nastalu izlaganju kože sunčevim zrakama, ujedno je i njeguje. Losion s poboljšanom formulacijom i dodatno pojačanim efektom hlađenja koži pruža trenutačno olakšanje, a zahvaljujući izbalansiranom sastavu kojeg čine ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac, dubinski je hrani, dok će je aloa vera i pantenol dodatno umiriti, posebice ukoliko je došlo do crvenila i upale kože. Ovaj losion osim što umiruje i regenerira kožu dajući joj zdravi izgled djeluje i na produženi efekt preplanulosti.

Dječja koža znatno se razlikuje od kože odraslih i stoga zahtijeva posebnu zaštitu. Mala djeca, a posebno novorođenčad imaju tanju i osjetljiviju kožu nego odrasli.

olival-sun-kidsOlivalova SunKids linija za zaštitu dječje kože lica i tijela čine SunKids sprej i kreme sa SPF 30+ i 50+. Osim što štite od širokog spektra UVA i UVB sunčevih zraka, svi proizvodi su vodootporni, ugodnog su mirisa te sadrže ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac koji njeguju i hrane kožu.

Posebna sprej pumpica na mlijeku omogućuje jednostavniju, bržu i higijenski prihvatljivu aplikaciju na kožu što uz novu generaciju brže razmazivih emulzija čini Olivalovo SunKids mlijeko izuzetno praktičnim te ubrzava postupak zaštite, osobito važno za najmlađe koji su uvijek u pokretu. Ne sadrže parabene, mirise, mineralna ulja i boje, svi proizvodi su hipoalergeni i prigodni i za najosjetljiviju dječju kožu, a mogu je koristiti i osobe izrazito osjetljive na sunce.

 

♦ SunMilk mlijeko za sunčanje SPF15 49,90 kn
♦ SunMilk mlijeko za sunčanje SPF20 49,90 kn
♦ SunMilk mlijeko za sunčanje SPF30 59,90 kn
♦ SunMilk mlijeko za sunčanje SPF50 74,90 kn
♦ SunKrema za zaštitu lica SPF30 39,90 kn
♦ SunKids sprej za sunčanje za djecu SPF30 74,90 kn
♦ SunKids sprej za sunčanje za djecu SPF50+ 79,90 kn
♦ SUN SOS losion poslije sunčanja 42,90 kn

Olival Sun proizvodi dostupni su u drogerie markt – DM, Muelleru, Sparu, KTC-u, Konzumu, Kozmu, Bipi, bolje opskrbljenim ljekarnama i NAMI.

 

olival-kolekcija-suncanje