Izrada indijanskih bubnjeva

Indijanski bubnjevi, Sibirski šamanski bubnj ili ceremonijalni bubanj zatvoren s obje strane.
Bubnjeve koje izrađujem od kvalitetnog su drveta Hrast, Bor, Bukva, Trešnja, Jasen, ili ostale vrste po potrebi.
Rađeni su tradicionalnim načinom izrade od prirodnih materijala, grijanjem na pari i savijanjem drveta u željenu dimenziju. Ili sastavljanjem od segmenata.

1

Dimenzije mogu biti 20, 30, 40, 50, 60 cm promjera. Ili po vašim potrebama i dogovoru.
Oblik je okrugao, jajast ili ovalan i osmerokutan. Kod sibirskih bubnjeva se postavlja devet rogova s vanjske strane obruča što simbolizira devet planeta.

Pri samoj izradi naglasak je na lakoću, da se osoba ne umara dok ga svira i da se može lakše kretati ako ide u prirodu s bubnjem.

Također postoji i opcija postavljanja patenta za zatezanje kože koji sam kroz vrijeme usavršio. Patent je potpuno skriven i ne može se vidjeti te se s par okreta ključem bubanj može zategnuti ili otpustiti ovisno o vlazi zraka.
Bubanj radim isključivo po narudžbi za osobu koja ga naručuje, svaki je posebno napravljen za svoga vlasnika i potpuno je jedinstven.

Osoba može sama odabrati obruč i kožu, po intuiciji, za svoj bubanj. Koža može biti prirodna ili umjetna opna.
Kada radim s kožom prave životinje koristim je pažljivo, s dubokim poštovanjem i zahvalnosti.
Zbog tog osobnog pristupa bubanj se svojom vibracijom u procesu izrade podešava energiji svoga budućeg vlasnika. Rezultat je svaki put iznenađujuć koliko se jedan od drugog mogu razlikovati.
Za izradu mi je potrebno nekoliko dana, pri samom kraju izrade, u trenutku postavljanja kože osoba može biti prisutna u radu. Tada se radi tradicionalan indijanski ritual prije nego što se postavi koža. Budući vlasnik bubnja može dati namjeru pri izradi ili se koristiti određeni kristal što ga može još dodatno personalizirati. Ako vremenski uvjeti to dopuštaju završni dio obično radim u prirodi.

Osim izrade indijanskih i šamanskih bubnjeva izrađujem kalimbe (afrički ručni klavir), jamajkanske i afričke bubnjeve. Vršim sve vrste popravaka, zamjena koža ili adaptacija na vašem bubnju.
Izradom bubnjeva i istraživanjem zvuka bavim se preko deset godina i tu sam za sva vaša pitanja.

Marko Borić
091-8815-332
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

facebook-mali

2

3

4


marko boric i bubnjevi