Projekt: Sponzorstva djece u Ugandi

Udruga Plavi Anđeo provodi projekt sponzoriranja djece u Bugembeu u Ugandi, smještenog uz jezero Victoria u kojem se nalazi i izvor najduže rijeke na svijetu, rijeke Nil. Također i na otoku Busagazi. Ova ekvatorijalna zemlja graniči sa Kongom, Sudanom, Kenijom, Tanzanijom i Ruandom.

Plavi Anđeo radi na projektu sponzoriranja one najsiromašnije djece bez roditelja, djece koju smo intervjuirali i posjetili u njihovim domovima u mjesecu rujnu i listopadu 2012.godine, u rujnu i listopadu 2015. godine, te u rujnu i listopadu 2017.godine u Bugembeu i Busagaziju. Ono što smo prilikom posjeta vidjeli i doživjeli, gdje i kako djeca žive, ponukalo nas je da omogućimo svima Vama koji to imate i nosite u srcu, činjenje dobrog djela i da pomognemo toj djeci da imaju bolju budućnost. 

Obitelji žive u malim prostorijama koje najčešće rentaju za 35eura mjesečno, a manje od toga iznosi njihova mjesečna plaća ako uspiju naći kakav posao. Sva djeca spavaju na podu prostorije na krpama, koji je često vlažan kada pada kiša, nemaju se čime pokriti. Kuha se vani ispred te prostorije na kuhalu na drva ili ugljen, tako da se njihov svakodnevni život odvija u dvorištu. Toaleta nema, ide se gdje se stigne, a po vodu se ide daleko na neku od pumpi koja je zagađena i nije za piće. Čeka se kiša da se postave sve moguće posude i skupi kišnica za kupanje u lavoru i pranje rublja.

Intervjuirali smo i posjetili siromašnu djecu, siročad oboljelu od AIDS-a/HIV-a, žrtve kućnog nasilja, djecu sa ulice, napuštenu djecu i ostalu djecu kojoj je pomoć potrebna. Bez obzira na situaciju djeci je potrebna edukacija u školi, hrana, odjeća, dom, zdravstvena njega i ostalo. Pomognite toj djeci i učinite svoj i njihov život boljim. Možete nam se javiti sa željom za sponzorstvo i prepustite nama odabir djeteta za vas. Imamo jako puno djece koja trebaju pomoć. Potrebno je poslati Vaš kratak životopis za traženje sponzorstva djeteta, a također ispuniti online obrazac koji se nalazi na ovoj stranici. 

Vaše donacije 100% će se iskoristiti za plaćanje školarine, kupnju hrane, odjeće, uniforme, školskog materijala, madraca i dekice, te ostalih potrebnih stvari, a prema potrebi djeteta kojeg ste odlučili sponzorirati.

Vaše sponzorstvo će trajati sve dok vi to želite. Ako će se dijete školovati poslije osnovne škole, sponzori imaju opciju daljnjeg sponzoriranja, ali ništa nije obavezno. U bilo kojoj situaciji, budite sigurni da ste napravili puno za mladu osobu i da ste nekome uljepšali život. 

Povratne informacije o djetetu šaljemo 2 puta godišnje. Šaljemo djetetovo pismo ili crtež i fotografiju, te svjedodžbu od škole po završetku godine.

Svom djetetu također možete i pisati i poslati pismo na adresu naše udruge Plavi anđeo, a mi ćemo ga proslijediti dalje ili možete pisati i slati direktno na adresu naše partnerske organizacije Clemency Uganda, P.O. BOX 291, Jinja, Uganda. To je organizacija s kojom otpočetka surađujemo na projektu Sponzorstva djece i čiji volonteri brinu o sponzoriranoj djeci dok nema tamo nikog od nas.

Ukoliko želite, ponekad možete donirati i posebnu donaciju, npr. za vrijeme Božića ili za djetetov rođendan. No, to nije obavezno i bez toga već ćete učiniti jako puno za dijete.

Plaćanje možete dogovoriti na mjesečnoj, polugodišnjoj ili godišnjoj bazi u jednom iznosu, a mjesečna donacija za školarinu iznosi 30$. Napravite trajni nalog u vašoj banci kako biste olakšali proces sponzorstva sebi i našoj organizaciji. Ukoliko iz nekog razloga više ne budete u situaciji da sponzorirate dijete mi ćemo vas razumijeti i uz vaše navedene razloge prekinuti ćemo sponzorstvo.

Za sponzorstvo djeteta potrebno je uplaćivati minimalno 30$ mjesečno ili odjednom uplatiti 360$ za cijelu godinu. Uplata se vrši u protuvrijednosti u kunama po prodajnom tečaju na račun Plavog anđela.

Svoje prijave za sponzorstvo pošaljite putem ONLINE OBRASCA ZA PRIJAVU.

Kontaktirati nas možete i na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 091 9759304

Vaše podatke, ime i prezime, čuvat ćemo u tajnosti i nećemo objavljivati na web stranici, osim ukoliko ste suglasni i želite da se vaše ime kao sponzora slobodno objavi uz dijete. Tada nam to napišite.

Odlučite se za sponzorstvo jednog malog anđela i budite sretni i zadovoljni jer ćete znati da ste Vi pridonijeli tome da mali anđeo postane veliki anđeo spreman za život.

Ako pak želite donirati jednokratno određeni iznos za ostalu djecu bez roditelja koja još nisu našla svog sponzora možete to učiniti na naš račun udruge s naznakom svrha uplate: za djecu Ugande.

Ta donacija će se koristiti za kupnju hrane i ostalih potrepština za ostalu nesponzoriranu djecu.

S vašom donacijom dijete će dobivati sav potreban materijal za školovanje, uključujući i školsku uniformu, pribor za rekreaciju (lopte i slično), zdravstvenu njegu, odjeću, obuću, hranu i sve ostalo što je potrebno djeci za normalno i sretno djetinjstvo.

Uplate se vrše na žiro račun Plavi anđeo: IBAN HR6924020061100610644,
SWIFT ESBCHR22 otvoren pri Erste banci
Svrha uplate: sponzorstvo za dijete...(ime djeteta)
Poziv na broj: primjer 2013-06 (godina i mjesec u kojem plaćate)
Iznos: protuvrijednost dolara u kunama po prodajnom tečaju kada uplačujete

Uplatama u bilo kojoj poslovnici Erste banke oslobođeni ste plaćanja naknade banci. Samo to napomenite na šalteru prilikom uplate. 

"Možda osjećamo da je sve to što radimo samo kap u oceanu, ali ocean bi bio manji da nema te kapi" - M.Tereza

afrika djeca