“Sirena i Viktorija”, “Za umrijet od smijeha” i “Moja nuklearna ljubav” u ožujku

“Sirena i Viktorija”
Komediju “Sirena i Viktorija” Rusa Aleksandra Galina, nakon sedam izvedbi (premijera je bila 20. siječnja), kritika je ocijenila velikim osvježenjem na zagrebačkoj kazališnoj sceni. Publika puni Malu dvoranu Lisinski na ovaj punokrvni, sočni, zabavni, ljubavno preispitujući, lagano erotski obojani kazališni manifest protiv usamljenosti. I ne prestaje se smijati. 

Sirena i Viktorija 1 250Komični zaplet naoko djeluje jednostavno, no ubrzo ova komedija zabune prerasta u bitno složeniju, raskošnu komičnu melodramu. U njoj se pojavljuju kako vrlo aktualne teme posttranzicijskog društva, tako i klasična tema ljubavnog trokuta (ovdje neočekivanog i netom nastalog). Teme, likovi i situacije u svakom su pogledu izuzetno bliski i prepoznatljivi našoj kazališnoj publici.

Odličnu režiju ove, sudeći po prvim izvedbama, kod nas izuzetno dobro primljene komedije, potpisuje mladi beogradski redatelj Filip Grinvald, a na sceni se događa apsolutno glumačko majstorstvo troje sjajnih glumaca.
Gordana Gadžić kao Sirena je izvrsna, miljenica dasaka koje život znače u svoj svojoj raskalašenosti novopečene bogatašice. Dubravka Ostojić sjajna je u njezinoj potpunoj suprotnosti, pomalo uštogljenoj Viktoriji, doktorici znanosti, razočaranoj u život i muškarce. I potpuno neodoljivi Konstantin, vremešni astronom, žigolo koji to nije, u raljama tih dviju žena i nezaboravnoj izvedbi Mladena Vasaryja.

U ožujku “Sirenu i Viktoriju” u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu možete pogledati 20. i 28.

Više o predstavi na: http://www.rugantino.hr/sirena_i_viktorija.html

“Za umrijet od smijeha”
Kazališni hit, intrigantna i provokativna predstava “Za umrijet od smijeha” u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, igrat će se u ožujku čak pet puta i stići do osamdesete izvedbe. Za zagrebačke izvedbe rezervirani su prvi i zadnji petak ožujka (1. i 29. 3.), a dva velika (anti)junaka izlaze na Malu scenu na Medveščaku 2. Od gostovanja prvi je na rasporedu POU Otočac (2. 3.), zatim 14. ožujka Pozorište Slavija u Beogradu te 19. 3. – POU Samobor.

Za umrijet od smijeha250Da podsjetimo, “Za umrijet od smijeha” predstava je koju su zavoljele i kritika i publika koja je emotivno prihvatila dvoje drukčijih, neshvaćenih i neprilagođenih, onih koji su morali poludjeti da bi u ovom vremenu ostali normalni. Gordana Gadžić i Marko Torjanac fenomenalni su, maestralni i nezaboravni u ulogama Nje i Njega! Svakako treba istaknuti sjajnu i hrabru prilagodbu američkog originala Christophera Duranga na naše prilike koju potpisuje Marko Torjanac.

Više o predstavi na: http://www.rugantino.hr/za_umrijet_od_smijeha.html

“Moja nuklearna ljubav”

“Moja nuklearna ljubav” Rugantinova je predstava u kojoj je prvu veću ulogu odigrao Filip Vidović koji se u međuvremenu proslavio s “Ciganinom, ali najljepšim” u zagrebačkom HNK gdje je i dobio stalni angažman. Uz Ladu Bonacci, Sanju Milardović i Gorana Guksića, pogledajte i Filipa u ovoj specifičnoj priči o tome koliko se daleko zbog ljubavi može ići ili bolje rečeno – koliko se nisko zbog nje može pasti. No, uvijek ostaje činjenica da ljubav čuda čini.

Rugantinovu “Nuklearku” pogledajte u Maloj dvorani Lisinski 5. ožujka.

Više o predstavi na: http://www.rugantino.hr/mojanuklearnaljubav.html

Moja nuklearna ljubav 250Ulaznice za zagrebačke izvedbe možete rezervirati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 01/555-4848, a za “Sirenu i Viktoriju” i “Moju nuklearnu ljubav” u Maloj dvorani Lisinski kupiti na: http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/.

http://www.rugantino.hr/
Facebook Rugantino
Instagram Rugantino