Priključi se na Jesenski eko-seminar Zelene akcije 2017.!

Krenuo je ovogodišnji Jesenski eko-seminar Zelene akcije! Sva predavanja su besplatna i počinju u 18h u prostorijama udruge u Zagrebu, Frankopanska 1 (dvorišna zgrada, 1. kat, desno) te nisu potrebne prijave.

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost koju Zelena akcija provodi i održava se već 20 godina. Cilj Eko-seminara je educirati građane_ke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti svijest o vlastitoj ulozi u tim problematikama te potaknuti na razmišljanje i, nadamo se, na djelovanje.

Predavanja seminara većim dijelom pokrivaju područja programskog rada Zelene akcije, uz određen broj predavanja svake godine koja izlaze iz uske sfere rada na zaštiti okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, ali i promišljanja ekonomije, pravde, ljudskih prava, itd. Predavači i predavačice su svi redom iskusni dugogodišnji aktivisti i aktivistkinje te stručnjaci i stručnjakinje za svoja područja. 

Eko-seminar se sastoji od serije predavanja, a dolazak na sva predavanja nije obavezan, već se svako može odslušati i samostalno. Završava vikend-radionicom na kojoj će polaznici_ice moći naučiti više o jednom aktualnom problemu zaštite okoliša ili održivosti, naučiti kako se rade zagovaračke kampanje te isplanirati i izvesti, uz pomoć tima ZA, jednu akciju na temu radionice. Za sudjelovanje na radionici bit će otvoren poziv te će biti potrebne prijave.

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom, počinju u 18:00 sati i održavaju se u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorišnoj zgradi. Predavanja su besplatna i otvorena za sve, bez potrebe prethodne najave! Cjelokupni program Eko-seminara s opisom predavanja možete pronaći ovdje.

Uz to, ove godine slavimo 20 godina održavanja Eko-seminara! Više o tome kako je počeo program možete pročitati u tekstu našeg Tonija Vidana, organizatora prvog programa, iz monografije o 10 godina Zelene akcijeNadamo se da ćete zajedno s nama proslaviti ovaj jubilej, dobrodošle/i !

Popis predavanja i tema 2017. :
24.10. Željka Leljak Gracin – Uvod u eko-aktivizam
26.10. Luka Tomac i Marija Mileta – Klimatske promjene i društveni pokreti
31.10. Toni Vidan – Održiva energetika i obnovljivi izvori energije
02.11. Željka Leljak Gracin – Pravo okoliša
07.11. Dražen Šimleša – Održivost – modni trend ili uvjet za preživljavanje?
09.11. Mladen Domazet – Od-rast: svjesna promjena za održivo i pravedno društvo
14.11. Bernard Ivčić – Održivi transport
16.11. Marko Košak – Otpad u Hrvatskoj - gomilanje smeća ili zero waste?
21.11. Bruno Motik – Što je permakultura?
23.11. Drago Župarić – Promjene okoliša i migracije: ka razumijevanju fenomena povezanosti
28.11. Vedran Romac – Ekološka cijena mesa
30.11. Tomislav Medak – Ekologija i tehnologija, spas ili propast?
01.- 03.12. Zelena akcija – Vikend radionica

Poveznica na Facebook događaj

Prošlogodišnji program pogledajte ovdje.

 

Eko-seminar je dio projekta "School of sustainability", financiran kroz EU program "Razvoj i podizanje svijesti", kao reakcija na najvažnija pitanja s kojima se u današnje doba suočavaju ljudi cijeloga svijeta, a vezana su za razvoj, okolišnu i socijalnu pravdu. Za sadržaj odgovara isključivo Zelena akcija i isti se ne može smatrati stavom Europske unije.