Planetopija srijedom u Makronovi

Pridružite nam se na novom ciklusu večernjih predavanja Planetopija srijedom u Makronovi

Volite čitati knjige i širiti horizonte? Želite znati više?
Pozivamo vas na novi ciklus predavanja Planetopija srijedom gdje možete poslušati goste-predavače koji se bave nekim od najzanimljivijih tema vezanih uz duh, um i tijelo!


jadrankaPozivamo vas na predavanje Jadranke Boban Pejić i promociju knjige Prirodno bez glutena
srijeda, 10.12. u 19 sati, Makronova, Ilica 11/1

U različitim situacijama, pa tako i u onima vezanim za prehranu i zdravlje, skloni smo tražiti krivca, neku izoliranu pojavu ili supstanciju koja je uzrok "svih naših problema". Pšenica i gluten danas su među najčešće prozivanim namirnicama, zbog sve češće netolerancije i različitih zdravstvenih tegoba. No, prije nego što prigrlite bezglutensku dijetu, dobro je promisliti i shvatiti uzroke koji su doveli do problema.

Razloge netolerancije na gluten, kako prepoznati stvarne potreba organizma kada je riječ o prehrani, žitarice i brašna koja ne sadrže gluten, te razlike između prirodnih i konvencionalnih bezglutenskih proizvoda Jadranka Boban Pejić objasnit će na predavanju u srijedu, 10.12. u 19 sati u sklopu ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi.

Autorica će na predavanju predstaviti i svoju novu kuharicu Prirodno bez glutena uz brojne savjete i preporuke kako sebi i svojoj obitelji osigurati zdravu, uravnoteženu prehranu s cjelovitim namirnicama koje prirodno ne sadrže gluten. Dođite i uvjerite se da jesti bez glutena ne mora značiti jesti jednolično, bezglutenska prehrana može biti raznolika, uravnotežena i nadasve ukusna!

Da bismo se kvalitetno hranili, ponekad je potrebno promijeniti način na koji gledamo na hranu. Za razliku od mehaničkog pristupa, koji hranu promatra kao skup nutrijenata, cjelovit pristup prehrani poima hranu kao izvor života, vitalnosti.
Jadranka Boban Pejić

Ulaznica na predavanje je 20 kn, a ujedno vrijedi i kao vaučer kojim ostvarujete popust pri kupnji svih Planetopijinih knjiga na predavanjima te svih knjiga u knjižari Planetopija, Ilica 72. Na svakom predavanju ponuda knjiga po promotivnim cijenama.

Matilda-Ivanis-Knez


Aromaterapija za zimske tegobe i podizanje imuniteta

Srijeda, 3.12. 2014. u 19 sati
Makronova, Ilica 11/1

Gošća: Matilda Ivaniš Knez, dipl. aromaterapeutkinja

Zima je stigla, a s njom često i mnogobrojne viroze i prehlade. No uz snažan i zdrav imunitet i njih ćete manje osjetiti, brže preboljeti ili će vas u potpunosti zaobići. Jedan od velikih prijatelja vašeg imuniteta je aromaterapija. Male bočice pune moćnih eteričnih ulja snažno podižu vaš imunitet stvarajući pri tome ugodu i užitak. Potrebno je samo 10 minuta da sva blagotvorna svojstva ulja primjenom na koži uđu u vaš krvotok i počnu djelovati.

Da bi vaša zima bila mirisna i zdrava, dođite na našu Planetopijinu srijedu u Makronovi, 3. 12. u 19 sati i saznajte mnoge korisne i provjerene savjete od naše domaće stručnjakinje, aromaterapeutkinje Matilde Ivaniš Knez. Na predavanju ćemo s Matildom razgovarati o osnovnim zimskim uljima za djecu i odrasle, uljima koja mogu osnažiti vaš imunitet, kako ih primijeniti kod kašlja, viroza, prehlade, grlobolje, glavobolje ili kao preventivu. Slobodno pripremite vaša pitanja za Matildu, a naše druženje začinit ćemo odabranim uljima koja ćete moći pogledati i pomirisati!

Matilda Ivaniš Knez inženjerka je prehrambene tehnologije i certificirana aromaterapeutkinja. Duži niz godina radila je u tvrtki Biovega kao savjetnica i edukatorica za eterična ulja. Također radi individualne aromaterapijske tretmane i izrađuje aroma pripravke i autorica je priručnika Aromaterapija – mala kućna ljekarna u izdanju Planetopije.

Ulaznica na predavanje je 20 kn, a ujedno vrijedi i kao vaučer kojim ostvarujete popust pri kupnji svih Planetopijinih knjiga na predavanjima te svih knjiga u knjižari Planetopija, Ilica 72. Na svim predavanjima u sklopu ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi ponuda knjiga po promotivnim cijenama.

 


 

aikido-IVAN

Aikido - borilačka vještina kao put prema unutarnjem skladu

Srijeda, 26.11. u 19 sati
Makronova, Ilica 11/1 Zagreb

Gost predavač: Sensei Ivan Zafranović

Aikido nema zadane forme. Nema ih zato jer je u svojoj suštini aikido neprestano proučavanje duha.
Morihei Ueshiba

Aikido, tradicionalna japanska borilačka vještina, već godinama privlači ljude daleko izvan granica Japana. Neki u aikidu traže duhovni put, neki žele osjetiti životnu energiju ki i naučiti vladati njime, neki žele ojačati mišiće i poboljšati koordinaciju tijela, a neki žele naučiti kako se obraniti u situaciji napada.
Tražite li u aikidu duhovnost ili borilačko umijeće, tražite na dobrom mjestu! I jedno i drugo pronaći ćete na putu upornog i strpljivog vježbanja. No iako ništa ne dolazi preko noći, ono što će sasvim sigurno s vremenom doći su mnoge dobrobiti za um, tijelo i način na koji se ophodimo prema sebi i drugima. A o dobrobitima i ljepoti treniranja ove vještine kao i mnogim zanimljivim pričama iz svijeta čudesnog aikida govorit će uvaženi aikido majstor, sensei Ivan Zafranović, na predavanju u sklopu ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi, 26.11. u 19 sati.

Sensei Ivan Zafranović, predstavnik izvornog aikida, već više od 15 godina podučava originalni aikido kako ga je podučavao osnivač Morihei Ueshiba. Nosi 5. dan, najviše zvanje aikida u Hrvatskoj. Tehnički je direktor Hrvatskog aikido saveza. Podučava aikido u centralnom dojou Izvor u Zagrebu.
Ulaznica na predavanje je 20 kn, a ona je ujedno i vaučer kojim ostvarujete popust pri kupnji svih Planetopijinih knjiga na predavanjima te svih knjiga u knjižari Planetopija do kraja godine.

leptir wingwawe


Treme, strahovi i fobije – kako ih se riješiti pomoću metode wingwave
Srijeda, 19.11. u 19 sati
Makronova, Ilica 11/1, Zagreb

Muče li vas strahovi? Jako se bojite javnog nastupa, visine, leta avionom, ulaska u lift ili pauka? Često se osjećate anksiozno?
Strahovi raznih vrsta, od fobija do napada panike ili anksioznosti pogađaju ljude bez obzira na spol, dob ili stupanj obrazovanja. Strah sprječava da živite svoj puni potencijal i zbog toga život može biti vrlo neugodan.
Srećom, postoji vrlo bezbolno rješenje. Ovih neugodnih doživljaja možete se uspješno riješiti pomoću provjerene i vrlo učinkovite wingwave metode o kojoj će na Planetopijinoj srijedi u Makronovi, 19. 11. u 19 sati govoriti domaća stručnjakinja i certificirana wingwave trenerica Silvia Ferenac.
Na predavanju će biti riječi o tome zašto se strah javlja, što se događa kada se javi, što bi se dogodilo kada bi on nestao te kako se riješiti strahova pomoću wingwave metode. Ukoliko su strahovi vaša tema nikako nemojte propustiti poslušati ovo korisno predavanje. Japanska poslovica kaže da je strah dubok samo onoliko koliko to naš um dozvoli, stoga pomozite svom umu da pomoću ove tehnike razriješi strahove koji vas muče.

Ulaznica na predavanje je 20 kn, a ona je ujedno i vaučer kojim ostvarujete popust pri kupnji svih Planetopijinih knjiga na predavanjima te svih knjiga u knjižari Planetopija. Kupnjom ulaznice ostvarujete i 35% popusta na wingwave tretman kod Silvie Ferenac u Mecpointu.

Silvia Ferenac je certificirana wingwave trenerica, NLP trenerica i učiteljica autogenog treninga, poduzetnica i vlasnica tvrtke Meč point. Postiže izvrsne rezultate u rješavanju raznih oblika strahova kod djece i odraslih te u izgradnji većeg samopouzdanja i uspješnosti.

Zlatko-Pejic


Pozivamo vas na predavanje Zlatka Pejića
Što je potrebno da bismo bili i ostali zdravi – o hrani i više od hrane
Srijeda, 5.11. u 19 sati
Makronova, Ilica 11/1, Zagreb

U sklopu ciklusa predavanja Planetopija srijedom u Makronovi, u srijedu, 5. 11. u 19 sati Zlatko Pejić održat će predavanje o makrobiotici i holističkom pristupu zdravlju te što on doista znači. Trebamo li kretati u borbu protiv raznih bolesti ili trebamo osvajati prostor zdravlja? Govori li makrobiotika samo o hrani? Osim zdravo se hraniti što još možemo učiniti kako bi kreirali osobnu strategiju zdravlja?

Dođite na predavanje ovog uvaženog stručnjaka, koautora bestselera Hrana za život, prodanog u više od 15.000 primjeraka i zdravstvenog savjetnika s 25-godišnjim iskustvom te saznajte kako prepoznati svoje stanje, konačno donijeti odluku i kako pokrenuti vlastiti sustav!
„Uz sve znanje kojim raspolažemo, malo znamo o tome kako sebi pomoći, a svjesni smo koliko napora moramo uložiti da bismo sačuvali optimalno zdravlje. No postoji i drugačije mišljenje. U makrobiotici se kaže da se prvim udahom otvaraju mogućnost koje nas vode kroz pojavu zvanu život. Taj put u život, i putovanje kroz njega, donosi nam ugodu, ali isto tako i teškoće. No sasvim je sigurno da na raspolaganju imamo čitav spektar boja i privlačnosti zahvaljujući kojima život možemo doživjeti u njegovoj ljepoti."
Citat iz knjige Hrana za život, Zlatka Pejića i Jadranke Boban Pejić

Raspored svih predavanja pogledajte ovdje.

 


pripravci-za-djecu

Ljekoviti pripravci za djecu - pomoć iz prirode

U sklopu ciklusa predavanja Planetopija srijedom u Makronovi, u srijedu, 29.10. 2014. u 19 sati Jadranka Boban Pejić održat će predavanje na temu Ljekoviti pripravci za djecu - pomoć iz prirode.

Sve je više roditelja koji žele saznati korisne i sigurne savjete o primjeni prirodnih ljekovitih pripravaka kod uobičajenih zdravstvenih tegoba kod djece. Upravo će o tome biti riječ na ovom predavanju, uz savjete te opis pet prirodnih pristupa tretiranju mnogih dječjih zdravstvenih tegoba. Uz pomoć kvalitetne prehrane, ljekovitog bilja, aromaterapije, refleksoterapije i homeopatije, moguće je ublažiti ili posve suzbiti tegobe kao što su temperatura, kašalj, prehlada, vodene kozice, ekcemi, nicanje zubi, pelenski osip, opekline i mnoge druge tegobe koje muče djecu ali i roditelje.

Želite li saznati više o tome kako priroda može biti neprocjenjiv i siguran partner u brizi za zdravlje vaše djece te kako bez straha preuzeti aktivnu ulogu u stvaranju zdravlja cijele obitelji, pridružite nam se na ovom predavanju!

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA: Makronova, Ilica 11/1, Zagreb, u 19 sati

Ulaznica na predavanje ( 20kn) ujedno je i vaučer kojim ostvarujete popust pri kupnji svih Planetopijinih knjiga na predavanjima te svih knjiga u knjižari Planetopija, Ilica 72. Na svakom predavanju ponuda knjiga po promotivnim cijenama.


 

hormonska-ravnoteza

O štitnjači i ravnoteži hormona na prirodan način
srijeda, 1.10.  u 19 sati, 
Makronova, Ilica 11/1

Gost predavač: dr. Sanja Toljan iz poliklinike Orlando

Koliko znamo o hormonima i kako ih dovesti u red? Za tim odgovorima traga cijela vojska žena koje su na svojoj koži osjetile hormonsku neravnotežu. Dr. Sara Gottfried svojim je hit priručnikomHormonska ravnoteža ženama diljem svijeta pomogla da upoznaju hormone i razumiju zašto dolazi do poremećaja u njihovu radu. U svom je priručniku iznijela konkretan i znanstveno utemeljen plan kojim svaka žena može prepoznati svoje stanje i prirodnim putem i u većini slučajeva, bez lijekova na recept, vratiti vitkost, senzualnost, zdravlje i vitalnost. 
O hormonima općenito, a posebice o disbalansu hormona štitnjače, utjecaju kortizola na njihov rad te o metodama uravnoteženja hormona prirodnim putem ili uz pomoć bioidentičnih hormona razgovarat ćemo u sklopu ciklusa Planetopija srijedom s domaćom stručnjakinjom dr. Sanjom Toljan iz poliklinike Orlando! 

ULAZ NA PREDAVANJE ostvarujete kupnjom ulaznice od 20,00 kn. Ulaznica je ujedno i vaučer kojim ostvarujete popust pri kupnji svih Planetopijinih knjiga na predavanjima te svih knjiga u knjižari Planetopija, Ilica 72.
Na svi večernjim događanjima ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi, ponuda knjiga po promotivnim cijenama.


 

komuniciranje-s-zivotinjamaPlanetopija srijedom u Makronovi– najava stranog gostovanja:
Komuniciranje sa životinjama
Srijeda, 15.10. u 19 sati
Gošća - autorica:  Margarit Coates, Velika Britanija

Ovo je gostovanje prava poslastica za sve ljubitelje životinja! Margrit Coates jedna je od najpoznatijih svjetskih autoriteta kada je riječ o holističkom pristupu u terapeutskom radu sa životinjama. Intuitivnim komuniciranjem sa svim vrstama životinjama posebice pomaže onima kojima je potreban neki oblik ozdravljenja ili iscjeljenja, bilo da se radi o zlostavljanim životinjama ili onima koje su bolesne.
Zagrebačkoj će publici predstaviti svoju knjigu, a uz brojne fascinantne primjere iz svoje prakse govorit će o tome kako komunicirati sa životinjama i istinski razumjeti svoje ljubimce i njihove potrebe.
Coates drži predavanja i vodi radionice o radu sa životinjama diljem svijeta i stalni je gost u britanskim i svjetskim medijima. Svoju strast prema radu u ime i u korist životinja dijeli surađujući s mnogim poznatim aktivistima za prava životinja poput Briana Maya, gitarista grupe Queen i mnogih drugih.

Detalje o gostovanju Margrit Coates pogledajte ovdje.
Pregled cijelog programa Planetopijinih srijeda do kraja godine pogledajteovdje.  

 




Upišite se ovdje na naš newsletter listu: