Teorijsko / praktična radionica o CIRKUSKIM ŠATORIMA - izvedbenim prostorima

Nomadski prostori izvedbe

Teorijsko / praktična radionica o CIRKUSKIM ŠATORIMA - izvedbenim prostorima
- kako ih postaviti i staviti u umjetnički pogon?

Link na događaj: https://www.facebook.com/events/343999704408023/?ref=newsfeed

Kroz proteklih dvadesetak godina, cirkuski šatori doživljavaju veliki umjetnički povratak u cijeloj Europi.
Prepoznati su kao zanimljiv i funkcionalan objekti za održavanje različitih kulturnih manifestacija čiji se naizgled tradicionalni prostor za izvedbu stavlja u suvremeni kontekst.

Često ih - osim za potrebe cirkusa, možemo vidjeti i na različitim glazbenim, filmskim, kazališnim, plesnim te festivalima ulične umjetnosti.

Cirkuski šator CirkoBalkana kolektiva, od svog dolaska na naše prostore, osim suvremenom cirkusu, pruža prostor za izvedbu i nizu srodnih umjetničkih formi.

Poučeni dugogodišnjim iskustvom rada u cirkuskim šatorima, te uvidom u potrebe na kulturnoj sceni, odlučili smo se za radionicu koja će polaznicima pružiti uvid u bolje razumijevanje ovog prostora-nomadske institucije, kao izvedbenog prostora te ćemo im omogućiti kompletan uvid u mogućnosti koje šator pruža sa svojom infrastrukturom koja je potrebna za njegovo funkcioniranje.

Radionica je prvenstveno namijenjena radnicima u kulturnom i kreativnom sektoru – tehničarima/kama, kao i svim drugim kulturnim djelatnicima/ama koji žele proširiti svoja znanja u oblasti novih prostora namijenjenih za različita kulturna događanja.

Radionica će se održati od 1.4.2022. do 3.4.2022. godine u dvorištu Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon, u sklopu projekta "Nacionalna cirkuska platforma".

Osmišljena kao teorijsko - praktični poligon, na kojem će se kroz tri dana rada sa polaznicima_ama u prostoru dvorišta postaviti cirkuski šator u funkciju, kao završni produkt radionice.

Voditelji: Domagoj Šoić, Nikola Mijatović i Milan Manić

Radionica je besplatna.

Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 28.3.2022. u 15:51

U prijavi je potrebno napisati: ime i prezime, dob i zanimanje.

Nacionalna cirkuska platforma je prva suradnička programska platforma u Hrvatskoj koja okuplja organizacije u sektoru suvremenog cirkusa. Na izazove s kojima se susreću organizacije i umjetnici koji rade u sektoru, platforma odgovara različitim oblicima programske razmjene i suradnje te prijenosom znanja i iskustava među članicama. Platformom koordinira ROOM 100 kolektiv (Split), a članice su Cirkorama (Zagreb), Cirkultura (Samobor), Cirkus Kolektiv (Split), Čarobnjakov šešir (Pula), K.V.A.R.K. (Križevci) i Prostor Plus (Rijeka) te novoosnovano Društvo umjetnika suvremenog cirkusa (Zagreb). Aktivnosti Nacionalne cirkuske platforme provode se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Program Cirkorame financiran je sredstvima: Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba - gradskog ureda za kulturu i Zaklade Kultura nova.

 

 

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam