Cirkuska rezidencijalna mreža otvorila poziv za prijave

Vrijeme: 15. ožujka 2023.
Mjesto: Klanjec, Križevci, Pula, Rijeka, Samobor, Split, Zagreb

Udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule, K.V.A.R.K. iz Križevaca i Kućni Kolektiv iz Klanjca, koji čine Cirkusku rezidencijalnu mrežu, otvorili su svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Natječaj je otvoren do 15.03.2023. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 25.03.2023. Prijave se zaprimaju putem obrasca: https://forms.gle/baHE9Bfmf1K2DPEu6

U sklopu ovogodišnjeg poziva, svi zainteresirani moći će se dodatno informirati o tome kako pisati o umjetničkom projektu i jasno prikazati umjetnički koncept za potrebe poziva za rezidencije i razne druge natječaje putem radionice koju će voditi Dora Komenda, cirkuska umjetnica, članica Cirkus Kolektiva iz Splita i circusnext predselektirana umjetnica za 2023. godinu.

Radionica će se održati online, u srijedu 1.3.2023. od 17:00 do 18:00.
Prijave za radionicu su obavezne putem obrasca: https://forms.gle/hq4c8WkDPFVGnd73A

Pozivaju su svi umjetnici, umjetnice i kolektivi suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu te medijsku vidljivost.

 

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.
Natječaj je namijenjen regionalnim umjetnicima_ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Umjetnici se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2023. godini u
šest različitih prostora u Hrvatskoj:
- Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)
- Mala scena Doma mladih (Split)
- HALA 100 (Split)
- Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)
- Čarobnjakov šešir u DC Rojc (Pula)
- Klub Kulture (Križevci)
- Kuća Klajn (Klanjec).

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.
Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 7 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2023. godine. Na kraju svake podržane rezidencije umjetnici_e će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovora s publikom o prezentiranom radu.
Sve informacije nalaze se ovdje: http://bit.ly/3KKfCWm

 

Kontakt:
Jadranka Žinić Mijatović (Cirkorama)
095 886 8950
Antonia Kuzmanić (ROOM 100)
099 668 1189
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.