USUSRET PROLJEĆU U CIRKUSKOM ŠATORU

 Premijera audio vizualne predstave suvremenog cirkusa: "Projekt 4,28 km/h"

1.6. s početkom u 19h , u cirkuskom šatoru CirkoBalkane u Zagrebu, Ratko Bokić izvodi premijeru svoje autorske predstave "Projekt 4,28 km/h". Predstava kao audio vizualna izvedba izrasta iz materijala snimljenih u proljeće 2023. kada se, S ruksakom na leđima, čiji glavni sadržaj je žonglerska oprema, autor pješice iz Zagreba, uputio na more.


Pretvorio se u putujućeg cirkusanta.

Predstavu prati zvuk audio dokumentaraca, kojeg je snimio, te pokret manipulacije žonglerskim objektom, kojim gradi višedimenzionalan doživljaj. Na taj način prenosi atmosferu unutarnjeg i vanjskog procesa.

Autor i izvođač: Ratko Bokić
Psihologinja: Marijela Vučičić
Tehnička pomoć: Nikola Mijatović
Tonska obrada: Dalibor Piskrec

Likovno oblikovanje: Marin Remić
Produkcija: Cirkorama

Cijena ulaznice: 5 €

gdje: Cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip b.b.

 Izvedba rada u nastajanju "SRŽ" Milana i Vladane Manić

U sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže, u subotu 3. lipnja u 20h u cirkuskom šatoru CirkoBalkane, autroski rad u nastajanju pod naslovom "Srž" izvest će Milan Manić i Vladana Manić.

Nakon šest dana rezidencije u Zagrebu, umjetnici će predstaviti izvedbeni materijal pronađen tijekom rezidencije.

Inspirirani djelima dvoje umjetnika sredine 20 st, Judith Maline i Julijana Becka, osnivača avangardne kazališne trupe „Living Theatre", koja se prvenstveno zalagala za razvoj angažiranog kazališta i brisanju granica između umjetnosti i života, autori propitkuju sebe, svoj rad i djelo, svoje osnovne životne dileme u jednoj poluizgubljenoj – poluosvojenoj bitki.

Glavni protagonist djela dolazi iz okrnjene budućnosti. Izgubljen između realnosti i svoje fikcije, kritizirajući napredak, Stvoratelja i njegovo djelo, božanske pretenzije, znanje kao moć, potlačivanje i odbacivanje prirode i lažnu nadu, pokušava odrediti što je dobro a što loše u svemu tome. Koristeći se Brechtovskim konceptom, poluizgubljen sa svim svojim tjelesnim tikovima, igra predstavu u predstavi analizirajući svoje djelo i okolnosti njegovog nastanka.

Autori: Milan Manić i Vladana Manić

Izvodi: Milan Manić

Autor i izvođač glazbe: Milan Manić
Projekcije na grafoskopu i tehnika: Vladana Manić
Produkcija: Cirkusfera

Dobna granica za publiku: 10+

Ulaz je besplatan.

gdje: Cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip b.b.

 "Projekt 4,28 km/h" i rezidencija i izvedba rada u nastajanju "SRŽ" realizirani su u sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže, te sufinancirani od strane Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba kroz Program Cirkorame, te Zaklade Kultura nova kroz program Cirkorama produkcija i distribucija.

Cirkuska rezidencijalna mreža u 2023. aktivnost je Cirkuske nacionalne platforme.

CIRKORAMA
Nikole Tesle 15 / 10000 Zagreb / Croatia
+ 385 95 8868950
CIRKORAMA • Circostrada
www.cirkorama.org
www.facebook.com/cirkorama
www.instagram.com/cirkorama