»Projekt 4,28 km/h« - radiofonična predstava suvremenog cirkusa na Ribnjaku

 Scena Ribnjak i Cirkorama  pozivaju vas u petak, 9.2. u 20:00 na adresu Park Ribnjak 1, na radiofoničnu predstavu suvremenog cirkusa, temeljenu na audio dokumentarističkim zapisima autora i izvođača Ratka Bokića. Za realizaciju ovog projekta, umjetnik se upustio u jedinstvenu avanturu pješačenja od Zagreba do mora, izvodeći predstave po malim mjestima. Ime predstave Projekt 4,28 km/h označava  brzinu ljudskog hoda.


Kroz predstavu uz umjetnika-žonglera na sceni, nasnimljeni zvučni zapisi prate njegove stvarne dojmove kojima, kroz razgovor, otkriva nam unutarnju motivaciju za odlazak pješice na ovaj dalek put.
Vrlo zanimljiva, duhovita i inspirativna predstava koja narativom gledatelje uvlači u intimu neobičnog putnika i avanturista, istovremeno nas pozivajući da osvjestimo vlastite ideje i neke od njih, osobito one naizgled nerealne, ostvarimo te učinimo svoj život autentičnim.

Autor o samoj predstavi:
Kada se prepustiš ostvarivanju nematerijalnih želja, život poprima beskrajnu dimenziju.
Prije deset godina postojala je želja. Prije godinu dana ona je ostvarena. Ove godine doživljaj i eho tog pothvata uprizoren je u kazališnoj atmosferi.

»Projekt 4,28 km/h« autorsko je djelo Ratka Bokića. S ruksakom na leđima i žonglerskom opremom u njemu, autor se pješice uputio iz Zagreba na more. Pretvorio se u putujućeg cirkusanta. Zvvuk audio dokumentarca i pokret manipulacije žonglerskim objektom grade višedimenzionalni doživljaj ove predstave, prenoseći istovremeno atmosferu unutarnjeg i vanjskog procesa.

Projekt 4,28 km/h - predstava za odrasle
Autor i izvođač: Ratko Bokić
Psihologinja: Marijela Vučičić
Tehnička pomoć: Nikola Mijatović
Tonska obrada: Dalibor Piskrec
Likovno oblikovanje: Marin Remić
Produkcija: Cirkorama
Cijena ulaznice: 5 eura

O autoru projekta:
Ratko Bokić rođen je u Zagrebu. Od 2000. godine aktivan je na zagrebačkoj nezavisnoj sceni. Surađivao je na projektima koji su promovirali underground kulturu kao što su Underwater overground festival, Ministarstvo Psihodelije, Chillbar. Bio je aktivan član udruge za razvoj kulture Attack. U udruzi Cirkorama je od 2008. godine, jedan je od njenih osnivača i suradnika na brojnim projektima udruge, od kojih su trenutno aktivni Kulturan ulični festival i Kulturni radio, čiji je ujedno i idejni začetnik.

Više o predstavi na linku: https://scenaribnjak.com/projekt-428-km-h/
Ulaznice kupite na linku: https://core-event.co/events/projekt-4-28-km-h-5283/

 projekt 4 28 km

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam