CIRKUSKA REZIDENCIJALNA MREŽA 2024.

Cirkuska rezidencijalna mreža poziva umjetnice_ke i kolektive da prijave svoje ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu

Pozivaju se umjetnici, umjetnice i kolektivi suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da do 15.3.2024. u 23:59, prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu, medijsku vidljivost te dokumentiranje izvedbenog materijala.

Cijelu organizaciju I ideju pokreće 7 umjetničkih udruga I inicijativa iz Hrvatske.  Udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule, K.V.A.R.K. iz Križevaca i Kućni Kolektiv iz Klanjca, koji čine Cirkusku rezidencijalnu mrežu i u 2024. otvaraju svoje prostorne i ljudske resurse za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica.

Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje. Natječaj je namijenjen regionalnim umjetnicima_ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Prijave se zaprimaju putem obrasca: https://forms.gle/VfCXep1ntZYRSJYCA                    

Opisi rezidencija u navedenim prostorima dostupni su na: https://drive.google.com/file/d/1mTFS8kKSpQ1tWLVTi0Ru1ERyxzlYuqMD/view?usp=drive_link

U sklopu ovogodišnjeg poziva, selektirani autori_ice  dobiti će priliku sudjelovanja na Laboratoriju Cirkuske rezidencijalne mreže pod mentorstvom irskog konceptualnog umjetnika s cirkuskim zaleđem- Darragha McLaughlina. Laboratorij se uvodi kao prilika za zajednički rad umjetnika_ca na vlastitim kreativnim projektima s ciljem izgradnje umjetničkog kapaciteta i povezivanja regionalnih umjetnika_ca. Laboratorij će se održati u Splitu od 29.04. do 5.05. 2024. u Domu mladih, u prostoru pod upravljanjem Cirkus Kolektiva.

Rad selektiranih umjetnika i umjetnica pratiti će cirkuska umjetnica, producentica i laureatkinja Jeunes Talents Cirque 2009. - 2010. Antonia Kuzmanić iz ROOM 100,  koja će prije, za vrijeme i  nakon završetka laboratorija (tijekom godine) sudionicima_ama pružiti daljnje smjernice u obliku individualnog savjetovanja - kako da produkcijski i distribucijski nastave razvijati projekte.

Na tragu prošlogodišnje uspješne prakse, svi zainteresirani moći će se dodatno informirati o tome kako pisati o umjetničkom projektu i jasno prikazati umjetnički koncept za potrebe poziva za rezidencije i razne druge natječaje, putem radionice koju vodi Dora Komenda, cirkuska umjetnica, članica Cirkus Kolektiva i circusnext predselektirana umjetnica za 2023.godinu. Radionica će se održati online, u srijedu 12.03.2024. od 17:00 do 18:00. Prijave ona online radionicu s Dorom Komendom primaju se putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/3qHHFdEyHaEJksE86

Sve dodatne informacije dostupne su putem e maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Cirkuska rezidencijalna mreža u 2024. godini dio je projekta Nacionalne cirkuske platforme koja se provodi uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, a sufinancirana je i sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba - gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

  

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam