Pozivnica na jedno posebno muzičko slavlje

Udruga Cvrčak i mrav, polaznici proljetnog Tromjesečnog tečaja intuitivnog udaraljkanja, koji se održao u okviru programa Muzičarenje, i voditelj tečaja Nino Orepić pozivaju vas s veseljem i uzbuđenjem na jedno posebno muzičko slavlje.

Povod je završetak tečaja, a razlog taj što volimo svirati, plesati i družiti se te što, nakon 15 tjedana marljivog rada, želimo sve to proslaviti i podijeliti i s vama.

Proslava će se održati u srijedu 31. svibnja 2023. od 20 h u dvorani MO Martinovka, Miramarska 17 (pazite da ne zalutate u Sportsku dvoranu Martinovka)

Planirani raspored
20:15 - produkcijski koncert tečajaca
21:00 - otvoreni jamming

Ulaz je slobodan

Počastit ćemo vas kolačima, no molimo vas da si vodu ili drugo piće donesete sami, idealno u bočicama s čepom. Hvala:)
-----------------
Budući da njegujemo intuitivan i slobodnoimprovizacijski pristup muzici, na tečaju nismo učili nikakve ritmove, zapravo baš ništa na pamet.
U prvom dijelu svakog susreta razvijali smo „meke muzičke vještine”, između ostalih osjećajnost, izražajnost, dinamiku, slušnu pozornost i muzičku komunikaciju.
U drugom dijelu smo samo slobodno svirali, pokušavajući se što bolje povezati s vlastitom nutrinom i trenutnim muzičkim potrebama, kako bismo ih mogli zvučno izraziti uz što manje inhibicija, srama te zadovoljavanja bilo svjesnih ili nesvjesnih očekivanja.
Na taj način stvaramo muziku sadašnjeg trenutka u kojoj si dopuštamo „greške”, pokušavamo se „pustiti s lanca”, ali i što bolje u tome podržati druge. A podržavamo ih bilo čvrstim držanjem ritma u pozadini ili pridruživanjem u prepuštanju – kad nastaje svojevrsni „povezani kaos” bez tempa. Iz „kaosa” obično i krećemo svirati, kako bismo se suprotstavili dominaciji uokvirene, uređene, matematičke muzike koja ionako kad-tad dođe i sama, intuitivno, jer smo je se toliko mnogo u životu naslušali.

Ne samo da ništa nije unaprijed navježbano ni dogovoreno, nego se pri muziciranju ne služimo baš nikakvim dogovorenim fizičkim ni muzičkim signalima. Vodi nas samo vlastita nutrina i svirka svih ostalih u skupini. Stoga slobodno usporavamo i ubrzavamo, poglašnjavamo se i stišavamo, sve kako nam dođe, a nekad se toliko stišamo da se čuje samo kako dišemo.
Zahvaljujući tome možete očekivati (što ne znači da će se sve to i ostvariti) i nježno čavrljanje udaraljkama kao da žubori neki potok ili svira šljunčana plaža, i dijelove u kojima ni sami nismo sigurni odvijaju li se u nekoj muzičkoj mjeri, a još manje ritmu, i repetitivne dionice poput šamanskog bubnjanja ili tehnoidnog ispucavanja, i melodične „razgovore” u kojima se harmonici naših instrumenata isprepliću stvarajući nove zvukove zbog kojih ćete se možda ogledati gdje je ta frula ili harfa koju odjednom čujete, a možda bude i vrištanja od veselja ili pak treme.

Kako je ovo ipak događaj s publikom, uvjereni smo da će nas intuicija nagoniti i da podržimo vaš ugodan slušni i plesni doživljaj, što si svakako svima najtoplije želimo.

Vidimo se, sviramo si i plešemo

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦