FUTUR II, 14.-19.6.2018. - Program kakav ne očekujete!

Privremeno naseljeni prostor u Ilici 69 uZagrebu, s ciljem dugoročnijeg korištenja, otvoren je plesnoj zajednici, stanarima kvarta i široj zainteresiranoj javnosti kao dnevni boravak za zajedničko stvaranje, druženje i rad. Pogledajte program Futura II za ovaj vikend! Ulaz na sve sadržaje je slobodan!

Zajedničkim boravkom u jednom od prostora koji su nekad služili malim gradskim obrtnicima, radničkim pogonima i javnim društvima, nastavili smo problematizirati infrastrukturne uvjete za suvremenu plesnu umjetnost u Zagrebu, ali i zagovarati društveno odgovornije upravljanje javnim i zajedničkim dobrima u gradu. Prostor su u posljednja tri tjedna programirali i održavali članovi zajednice po principu samoorganizacije, uz podršku strukovnih udruga UPUH i UPPU 'PULS' te plesnog festivala Platforma.HR. Organizirali smo preko 60 programa u kojima je sudjelovalo preko 500 ljudi.

U želji da nastavimo stvarati drugačiju budućnost – onu koja se u Futuru drugom ostvaruje dobrodošlicom – trebamo vašu pomoć! S obzirom da je prostor Futura drugog, na adresi Ilici 69, formalno u vlasništvu države, odlučili smo krenuti s prikupljanjem potpisa podrške zajednici okupljenoj oko Futura drugog i ideje trajnijeg ostanka u njemu. Zahtjev za produženim ostankom u prostoru, uz potpise podrške, planiramo predati Ministarstvu državne imovine.

< Potpiši i pošalji dalje! >

 

PROGRAM FUTURA II od 14. do 19.6. 2018.

15.-17. 6. KOREOGRAFIJA UTOPIJE
Koreografsko istraživanje u proširenom smislu otvoreno stvaratelji/ca/ma iz širokog raspona medija (pokret, tekst, video, instalacija, glazba..) o modalitetima međuzavisnosti - stvaralačkom bio-organizmu, odnosno utopijskoj zajednici. Princip sa kojim ćemo raditi jest Paralelna praksa, kroz koju se svatko bavi svojim istraživanjem/radom (ponesite ideje, materijale, instrumente, medije, tehničku opremu – sa čime god želite raditi), a istovremeno proučavamo kako utječemo jedni na druge – kako bivamo kontekst jedni drugima, kako se zajedničko bivanje/rad samo-koreografira.
Prostor Futura II (fizički i metaforički) biva također materijal sa kojim ćemo raditi – prostor zajednički organizirane utopije, timeline sjećanja, želje za budućnost, sama infrastruktura prostora.

***

15.6. COOKING WITH MAMA VEEK
Mama Veek će vas naučiti tajnama afričke kuhinje i gdje možete nabaviti yam i plantana banana, zauzvrat za pomoć u pripremi hrane i prostora za subotnji party!

***

16.6. IT’S COMPLICATED – VAGINA ENVY VS PENIS ENVY radionica na temu spola i rodnih uloga
Zbog velikog interesa ponavljamo radionicu u nešto boljem vikend terminu za sve one koji nisu mogli doći prošli puta, a htjeli su!
Na što smo ponosni/e i čega se sramimo, čega se bojimo i koliko smo hrabre/i,na čemu zavidimo onim drugima (i zašto) kao žene i kao muškarci i kao sve što se nalazi između, a ponekad i van, ta dva suprotna pola? Istraživat ćemo kroz tijelo i kroz riječi, kroz emocije i kroz fizički kontakt.
Radionica se bazira na znanjima i tehnikama tjelesno orijentirane psihoterapije. Uključuje mnogo pokreta. Otvorena je baš za svakoga, ali podrazumijeva spremnost na iskrenost i samopromatranje. Iskustvo s bodyworkom je korisno jer olakšava uranjanje, ali nikako nije preduvjet.
Dođite u odjeći koja ne ograničava pokrete i ponesite deku ili karimat na kojem možete ležati. Dođite sretne/i, umorne/i, ljute/i, znatiželjne/i, frustriranie/, bezvoljne/i, željne/i pažnje ili u panici. I samo pustite onome što jest da se izrazi. Kroz to će vas voditi Kaja Ocvirek-Krušić, sociologinja i fan Wilhelma Reicha.

***

16.6. FUTUR II u gostima kod MAME VEEK – prijenos nogometne utakmice Nigerija - Hrvatska, rođendansko slavlje, Afro dance party
If something, these two nations share the same passion - football. Although on the opposite sides on the green field in Kaliningrad, here in the heart of Zagreb, we will try to put aside any true rivalry and differences. Therefore, in a quiet hidden yard of #MamaVeek's kitchen, we prepared and open terrace with a live stream of the match. Come to support your team and enjoy yourself in tasting delicious African delicacies, face painting, fine music, drinks and good vibes.
Facebook događaj za ovaj dio programa