MEDICINSKI PMA ZEOLIT – UČINKOVITA SUPORTIVNA TERAPIJA KOD AKNI, ROZACEE, ATOPIJSKOG DERMATITISA I DRUGIH KOŽNIH OBOLJENJA I FIZIČKIH I TERMALNIH OŠTEĆENJA KOŽE I SLUZNICE

Medicinski PMA zeolit je izuzetno učinkovita suportivna terapija kod brojnih dermatoloških problema, od cijeljenja rana i opekotina, do niza kožnih oboljenja za koja suvremena medicina još nema odgovarajuća rješenja.

Ruska Medicinska Akademija objavila je dvije velike knjige koje opisuju klinička istraživanja u bolničkim uvjetima dermatovenereološke klinike gdje je provedeno kliničko istraživanje 143 pacijenata, koji su bolovali od kožnih bolesti: akni, rosacee, atopijskog dermatitisa, psorijaze, ekcema, vitiliga, lupusa, alopecije, kronične urtikarije, tuberkuloze kože, kandidaze kože. Svrha istraživanja je bila utvrditi stupanj učinkovitosti suportivne terapije zeolitom.

Rezultati kliničkih istraživanja su pokazali učinkovitost djelovanja zeolita kod brojnih dermatoloških oboljenja, uključujući akne i rosaceu, koje neugodne tegobe su učestale u velikom dijelu populacije, a djelotvornost ove terapije potvrđuju iskustva naših brojnih korisnika.

Rezultati provedenih istraživanja RMA upućuju na zaključak da se zeolit treba smatrati opravdanom suportivnom terapijom u liječenju atopijskog dermatitisa, akni, rosacee, psorijaze, kronične urtikarije, vitiliga, lichen ruber planus, herpesa simplex i zoster, ekcema, dermatomikoza, post-radijacijskog dermatitisa, seboreje, dobroćudnih izraslina na koži: veruka, fibroma i drugih kožnih poremećaja i dermatoza, a bilježi se pozitivan doprinos i kod melanoma. Treba naglasiti da se u liječenju bolesti kao što su vitiligo, scleroderma, alopecija i kod drugih težih kožnih oboljenja zahtijeva dugoročni program liječenja kako bi se postigla primjetna poboljšanja. Kod kožnih bolesti se zeolit uzima oralno i lokalno.

Rezultati objavljenih kliničkih istraživanja
Kod atopijskog dermatitisa pokazalo se poboljšanje kod većine pacijenata već nakon prvog ciklusa liječenja. Koža se skoro u potpunosti vratila u normalu, a svrbež je gotovo u potpunosti nestala.
Pozitivni rezultati dobiveni su i kod psorijaze. Nakon kratkoročnog pogoršanja dobiveni su jasni pozitivni rezultati: koža je počela disati i oporavljati se, ublažila se glavobolja i bolovi u zglobovima.

Relativno povoljno i brzo djelovanje postignuto je u liječenju bolesnika s lihen ruber kod koje se posebno brzo povukao svrab. Postignuti su pozitivni učinci među svim promatranim pacijentima, što se nije moglo primijetiti pri korištenju tradicionalne metode liječenja ove bolesti.

Ohrabrujući rezultati dobiveni su u liječenju vitiliga. Poznato je da se ova bolest se može liječiti konvencionalnom terapijom. U 6 mjeseci terapije pigmentacija je obnovljena gotovo u potpunosti, a ostali su samo mali bjelkasti tragovi. 
Vrlo dobri rezultati postignuti su kod pacijenata s rosaceom. Razvoj ove bolesti mnogi autori povezuju s patologijom probavnog trakta, pa je možda s tim u vezi zeolit proizveo značajan pozitivan učinak, najprije na probavni sustav a zatim je posredno izvršio utjecaj na kožnu bolest, uz obaveznu oralnu i lokalnu primjenu.

Kronični oblici urtikarija su često povezani s endogenim uzrocima (zatvor i s njim povezana intoksikacija). Detoksikacijski učinak zeolita doprinosi sanaciji gastrointestinalnog trakta i uklanja opstipaciju.

Unaprijeđenije kvalitete kože pod utjecajem zeolita postignuto je kod bolesnika s ekcemom, vulgarnim aknama, bubuljicama, nekrotičnom tuberkulozom.

Astmatičari su također iskazali osjećaj povećane slobode disanja.

Svi promatrani pacijenti iskazivali su unapređenje aktivnosti crijeva i uklanjanje opstipacije. Iako je prvih dana terapije u nekim slučajevima došlo do zastoja probave, to je bio privremeni fenomen. Neki pacijenti imali su privremeno pogoršanje kožnih problema, nakon čega je obavezno slijedilo poboljšanje. Bolesnici skloni gastritisu ili čiru želuca ili dvanaestnika u prvim danima terapije žalili su se na umjerene bolove trbuha. Samo jedan pacijent tijekom terapije zeolitom imao relativno dugotrajniju mučninu.

Rezultati provedenih predkliničkih opservacija
Primjena zeolita kod različitih dermatoloških tegoba pokazuje opravdanost njegove primjene, kod konkretnih oboljenja, a obzirom na rezultate istraživanja:

• herpes simplex povukao za 5 – 7 dana terapije zeolitom, a subjektivne smetnje su se povukle nakon dva dana uz učestalu dnevnu primjenu
herpes zoster u torakalnoj i abdominalnoj glutealnoj regiji saniran je unutar 14 dana terapije, a bol, svrbež i pečenje nestali su unutar 2 – 3 dana
neurodermitis na prstima se uočljivo smanjio u intenzitetu i opsegu nakon 14 dana, a nestao nakon 30 dana uz istovremeno oralno uzimanje zeolita
dermatomikoze, primjenom zeolita interdigitalno i u ležištu nokta, pokazale su smanjenje eritema, sekrecije i ljuštenja i povlačenje promjena na koži unutar 7 – 10 dana terapije
post-radijacijski dermatitis se povukao nakon 3 – 4 tjedna uz postupno nestajanje crvenila i normalizaciju boje kože
dobroćudne izrasline na koži: veruke, fibromi, su se postupno sasušile i nestale kroz 4 – 6 tjedana
Zeolit doprinosi eliminaciji gljivičnih oboljenja kože (kandida) i sluzokože, te gljivičnih oboljenja nogu ili unutrašnjih organa, koja mogu nastati i kao posljedica radiologijskih zahvata.

Budući mnoge kožne bolesti, kao akne i rosacea nisu isključivo kožna bolest, nego predstavljaju odgovor organizma na određene metabolitičke i druge probleme koji se manifestiraju na koži, to je kod ovih tegoba potrebno provoditi sustavnu oralnu terapiju tj detoksikaciju organizma medicinskim PMA zeolitnim prahom i kapsulama kao i lokalnu aplikaciju PMA zeolitnim puderom i kremom.

Poželjna je upotreba i kapsuliranih fitofarmakoloških supstanci koje djeluju u dobroj sinergiji s PMA zeolitom, Weihrauch – zbog prirodnog antiupalnog efekta i OPC+C zbog hranjivog efekta na kožu.

Medicinski PMA zeolitni prah treba uzimati 3 – 4 puta dnevno, a kod kroničnih i težih slučajeva, posebno ako u organizmu postoje i teški metali (što je česti slučaj kod kroničnih dermatoloških tegoba) preporuča se uz svako uzimanje zeolitne otopine uzimati i po 1-2 kapsule PMA zeolita, zbog različitog mjesta resorpcije. Prvi pozitivni efekti terapije bit će vidljivi već nakon par dana terapije – oralne i lokalne, ali za potpuno saniranje problema potrebno je dulje vremena (individualno).

Lokalna aplikacija ovisi o osjetljivosti kože, o stupnju oštećenja, o mogućim alergijskim reakcijama na različite supstance. Međutim, na čisti zeolit koža nikad ne reagira alergijski. Medicinski PMA puder se nanosi neposredno na bolesni dio kože, npr na aknu, direktno i lagano se utrlja vrškovima jagodica prstiju, nekoliko puta dnevno. Međutim, ako je koža u cjelini umorna (što je slučaj kod kože koja je dulje vremena izložena iritaciji zbog recidiva kožnih problema, akni, rosacee ili druge kožne tegobe) treba biti pažljiv s neposrednom aplikacijom pudera, da se već iscrpljena koža ne bi dodatno isušila. Stoga se preporuča obavezna primjena zeolitne kreme za lice.

Preporučamo da se u uobičajenu kozmetiku (kreme, tonici, mlijeka, ulja, kreme za sunčanje, maske, tekući puderi i dr) obavezno doda 3% do 5% medicinskog PMA zeolitnog pudera. To će unaprijediti kvalitetu i trajnost kozmetike i osigurati da zeolit bude u funkciji trajne zaštite i liječenja kože.
Medicinski PMA zeolit također ubrzava cijeljenje rana, posjekotina, ogrebotina, operativnih rana i sličnih fizičkih oštećenja kože. Posebno je efikasan kod termalnih oštećenja – opekotina, jer suzbija bol, sprječava pojavu plikova i oštećenja kože. Kliničke studije su potvrdile njegov veliki doprinos kod sistematskog liječenja teških opekotina III i IV stupnja. NATO ga koristi za liječenje kože koja je bila izložena biološkim otrovima.

Medicinski zeolitni PMA puder veže i oslobađa amonijak nastao iz oštećenih i propalih stanica kože i sluznice, što je bitan doprinos cijeljenju rana kože i sluznice, te kod liječenja opekotina. Korisnici primjećuju unapređenje kvalitete kože, što je posljedica povećane vlažnosti i općenito porasta otpornosti na različite negativne vanjske utjecaje, na UV zračenja i slično.  PMA zeolit utječe na fiziološki proces cijeljenja kože, bez obzira na etiologiju nastanka rane.

Oralna i lokalna primjena medicinskog PMA zeolita:

  • otklanja patološke kožne manifestacije
  • ubrzava cijeljenje otvorenih rana, opekotina i drugih oštećenja kože
  • stimulira proces regeneracije kože i sluznice
  • ublažava bol, svrab i druge neugodne simptome
  • smiruje iritaciju i crvenilo
  • smanjuje kiselost, prevenira gljivična oboljenja
  • detoksicira, povećava imunološki odgovor
  • ima efekat homeostaze - uspostavlja prirodni stanični poredak
  • pruža koži antioksidativnu i UV zaštitu
  • olakšava obnovu i dubinsku hidratizaciju

Preporučena terapija kod kožnih problema:
PANACEO MED kapsule i prah
PANACEO krema za kožu

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr