SVETI PLESOVI G. I. GURDJIEFF-A

Šapat Tišine

Kako da čujemo sebe kada je u nama stalno neka priča, neki nemir, neki disbalans? Da bi došli do tačke gde možemo da čujemo sebe treba da nađemo način kako da uz stalno prisutnine krute vibracije u nama nađemo one mnogo suptilnije za koje jednostavno osećamo da postoje, ali ne znamo koja vrata u nama da otvorimo ne bi li došli u kontakt s njima.

Pred vama je vikend, (ili za one malo hrabrije, cela nedelja!) da uz praksu Svetih plesova i pokreta G. I. Gurdjijeva nađete vrata u svoj mir, svoju tišinu. Kroz proučavanje sopstvenih mehaničkih reakcija, nesvesnih pokreta i emocija moći ćete da uđete dublje u sebe, kako fizički, tako i emotivno, energetski i mentalno. Okruženje prelepog resort-a Vimal Akademije uvek nudi idealne uslove za rad, druženje, poverenje, podršku i distanciranje od nepoželjne svakodnevice.

Sveti plesovi i pokreti su zapravo serija koreografija prikupljenih ili autorizovanih od samog G. I. Gurdjijeva kojima je učio svoje studente kao delu Rada na samoposmatranju i samospoznaji.

Gurdjijev je učio da Pokreti nisu samo gimnastika, vežbe koncentracije i pokazatelji telesne koordinacije i lepote gotovo umetničke senzibilnosti. Naprotiv, u ovim Pokretima nalazi se realno i konkretno znanje, prenošeno iz generacije u generaciju inicijata - postavka pokreta i gestova može da predstavlja neku kosmičku istinu koju upućeni posmatrač može da čita kao knjigu.

Ovi Pokreti mogu nas odvesti do novih nivoa svesti, jasnoće uvida i jednosti. Duboko ukorenjeni u telu, oni nam otkrivaju drugi nivo promišljanja, osećanja i akcije, pokazujući nam kako biti u životu, a ostati unutra, u nama samima, dok smo mnogo slobodniji i svesniji u aktivnosti koju obavljamo spolja. Direktno pomažu u izgradnji duše koje je Gurdjijev postavio kao cilj svim ljudima koji bi da se probude.

Plesovi će se odvijati u pratnji žive klavirske muzike.

Za ove Plesove nikakvo iskustvo u igranju ili meditaciji nije potrebno, a prilagođeno je i svim starosnim uzrastima.

Radionicu će voditi Miloš Kecman
Radionica je rezidencijalna.

Kada:
- Vikend subota i nedelja, 24. i 25. 8. 2019. ili
- Cijela nedjelja od subote do petka, od 24. do 30. 8.2019.

Gde: Vimal Akademija, Moslavačka Slatina, Hrvatska.

Informacije i prijave: Za sve dalje informacije ili prijavu možete kontaktirati Miloša Kecmana na e-mejl: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjetite nas na internetu: http://www.gurdjieff.si/