DVODNEVNI POLJOPRIVREDNI TEČAJ dr. RUDOLFA STEINERA

Pozivamo sve zainteresirane na dvodnevni "Poljoprivredni tečaj" koji će se održati u subotu i nedjelju, 2. i 3. ožujka 2024. godine, na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Centra dr. Rudolfa Steinera.
Tečaj će voditi Majda Hriberšek (Slovenija) te ravnateljica Centra, dr. sc. Dijana. Posavec.

Majda Hriberšek dugogodišnja je članica Udruge za biodinamičku poljoprivredu Ajda Posavje iz Slovenije. Iza nje stoji dugogodišnje iskustvo u biodinamičkoj poljoprivrednoj praksi, za koju smatra da nije materijalistički pogled na prirodu, već da biodinamička poljoprivreda daje ravnotežu zemlji. Osim što je aktivna članica Udruge Ajda, Majda priprema i vodi razna predavanja, radionice, tečajeve i stručne ekskurzije iz područja biodinamičke poljoprivrede, a brine i za izravnu razmjenu sjemena i sadnica iz ekološke ili organske proizvodnje.


Na dvodnevnom "Poljoprivrednom tečaju", obrađivat će se različite teme koje obuhvaćaju osnove biodinamike, njegu voćaka, izradu paste za stabla, kompostiranje, gnojenje, štetnike, korove te upotrebu biološko-dinamičkih preparata. Tečaj će pružiti polaznicima potrebna znanja i vještine za održavanje biodinamičkih principa u poljoprivredi, potičući ekološki održiv pristup poljoprivredi.

Što je poljoprivredni tečaj dr. Rudolfa Steinera?
Biodinamička poljoprivreda kombinira održive principe s praktičnim poljoprivrednim metodama kako bi se postigao održiv i uravnotežen pristup uzgoju hrane. Dr. Rudolf Steiner predstavio je ove koncepte tijekom serije predavanja pod nazivom „Poljoprivredni tečaj“, održanih 1924. godine u Koberwitzu, Poljska. Tečaj se sastojao od osam predavanja, a Steiner je svoje ideje predstavio kao odgovor na tadašnje izazove konvencionalne poljoprivrede i industrijske revolucije. Na tečaju je sudjelovalo oko 80-tak sudionika iz Njemačke, Poljske, Austrije, Švicarske, Francuske i Švedske.

Centar dr. Rudolfa Steinera
Prvomajska 4
40 320 Donji Kraljevec
MB:2361795 OIB:26594131791
IBAN:HR6623400091116034869

 PLAKAT dani Rudolfa Steinera 50x70 2024

Dani dr Rudolfa Steinera HR 2024 Poljoprivredni tecaj 1

Dani dr Rudolfa Steinera HR 2024 Poljoprivredni tecaj 2

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam