Što su sistemske konstelacije?

Konstelacije su jedinstveni pristup iscjeljivanja fenomenološki usmjeren na opažanje 'onoga što jest', i sistemski pristup fokusiran na rješenja koja donose dobro svima. Dok su tradicionalne terapije tipično usredotočene na klijenta-pojedinca, u konstelacijama se radi s cijelokupnom mapom čovjekovog života - poput obitelji i šire društvene zajednice. Time se otvaraju posve nove mogućnosti rješavanja bolnih i problematičnih osobnih i obiteljskih situacija.

 

Kroz posebnu sposobnost metode razotkrivaju skrivene sile i neriješena nasljeđa predaka, koja vas mogu aktivno zaplesti, zakočiti i uništiti dobrostanje, te dovesti do bolesti, osobnih, profesionalnih i obiteljskih neuspjeha, bolnih i po život opasnih situacija.

Čovjekove situacije i njezini sastavni elementi mogu uključivati fizičke osobe kao što su članovi uže i šire obitelji. Mogu biti i entiteti kao što su zdravlje, simptomi bolesti, povijesni događaji, priroda, novac ili koncepti poput budućih ciljeva, uspjeh, pojedine vrijednosti i sl.

Prema preliminarnim rezultatima obrade anketnog istraživanja 223 osobe, u prosjeku je 86% anketiranih osoba odgovorilo da je njihov problem rješen radom uz pomoć metode obiteljskih konstelacija, u usporedbi s 40-75% djelotvornosti tradicionalne psihoterapije*.
Ukratko, jednostavna, i nevjerojatno snažna metoda obiteljskih konstelacija se može koristiti za pojedince, parove, obitelji i šire društvene zajednice, za nalaženje puteva koji donose zdravlje, ravnotežu i vitalnost svima.

Sljedeća radionica sistemskih konstelacija održat će se 16.3. 2014. u hotelu Panorama (pored Doma sportova) s početkom u 09:00 sati. Više informacija o samoj metodi i radionicama možete dobiti putem emaila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na broj telefona: 095 3959495.
Ivana Oreški, Udruga Sikon 

Navedeno temeljem e-poruke od 06.05.2010.g., autora istraživanja, Galine Thomas iz LA Californije, 10.05.2010.
Foto: www.businessconstellations.com