Dopusti - Propusti - Otpusti: Buđenje, IPD Centar Rijeka, 28.2. u 18:00

Zima je pri kraju. Dok smo mirovali, mnoge ideje i želje su se kreirale. Sada je prilika da se krene u njihovu realizaciju. Da sjeme koje smo kroz zimu posijali krene klijati. Kroz pokret ćemo istražiti što nam je to potrebno da naša sjemenka izraste u snažnu biljku.

Radionica Dopusti-Propusti-Otpusti je dvosatna radionica tijekom koje tijelu dajemo priliku da vodi, da se kreće na način koji njemu odgovara. Nema zadane koreografije. Vi i vaše tijelo sami kreirate vlastitu, unikatnu koreografiju.

Zašto pokret? Pokret nam je urođen; naše tijelo namjenjeno je za kretanje.

Kada krećemo tijelo na svjestan način, postojimo u trenutku, sada i ovdje. Kada svjesno spustimo pažnju u svoja stopala i dopustimo ih da nas vode po prostoru, dajemo sebi priliku da izađemo iz glave. Da prestanemo “činiti” i uđemo u stanje “bivanja”. To je ono što pokret daje: bivanje. Bivanje sa sobom, sa onime što u tom trenutku jest. Dajem sebi dozvolu da krećem svoju tugu/radost/ljutnju/bol/sreću… I kada im dozvolim da se kreću, da se izraze, kada se predam pokretu, postajem cjelina. Kroz pokret nalazimo načine kako dublje ući unutar sebe i samim time stvaramo mogućnost da budemo jasniji sami sebi i povezaniji sa svime što se događa oko nas i u nama. Što se dublje, duže i više krećemo, to naši osjećaji postaju življi, mi postajemo življi.
Kada predamo tijelo ritmu i pokretu, kada utišamo misli, možemo doći do dubokih spoznaja do kojih je razumski teže doći.

Obavezne prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Lokacija: Ganesha Centar korzo 2a/4 Termin: 28.2. od 18:00 - 20:00
Cijena radionice: 75 kn
Više o DPO radionicama: https://ipd-center.eu/radionica-dpo/

Photo by Sushobhan Badhai on Unsplash